Ripple kondigt lancering van dollar-gekoppelde stablecoin aan op XRP Ledger en Ethereum

Home » Nieuws » Ripple kondigt lancering van dollar-gekoppelde stablecoin aan op XRP Ledger en Ethereum

Ripple (XRP), het toonaangevende blockchain bedrijf bekend van het XRP Ledger, heeft aangekondigd een stablecoin te lanceren die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar.

Deze stablecoin zal aanvankelijk beschikbaar zijn op zowel het XRP Ledger als de Ethereum (ETH) blockchain, waarmee Ripple nieuwe mogelijkheden wil ontsluiten voor zowel institutionele toepassingen als voor het decentrale financiële (DeFi) ecosysteem.

Levendig ecosysteem

Monica Long, de president van Ripple, benadrukt dat de uitgifte van hun stablecoin op het XRP Ledger en Ethereum gezien kan worden als een cruciaal startpunt voor het benutten van nieuwe kansen voor institutioneel gebruik en DeFi-toepassingen binnen verschillende ecosystemen. “Het introduceren van een betrouwbare stablecoin op het XRPL zal zorgen voor meer adoptie en ontwikkeling, en bijdragen aan een levendig ecosysteem,” aldus Long.

De stablecoin, gepland voor lancering later dit jaar, zal ondersteund worden door deposito’s in Amerikaanse dollars, kortlopende Amerikaanse staatsobligaties en andere liquide middelen. Deze reserveactiva zullen worden gecontroleerd door een onafhankelijk accountantskantoor, en Ripple zal maandelijkse attestaties publiceren om transparantie te waarborgen.

Strategische keuze

De stablecoin markt, momenteel gedomineerd door Tether’s USDT en Circle’s USDC, wordt geschat op meer dan $150 miljard dollar en zou naar verwachting stijgen tot $2,8 biljoen dollar tegen 2028. David Schwartz, de CTO van Ripple, gaf aan dat het team achteraf gezien eerder een stablecoin had willen lanceren, maar dat het strategisch gezien nu het juiste moment is, mede door de recente toename van de rentetarieven en de onzekerheid rondom Tether vanwege regelgevende kwesties.

Schwartz ziet de stablecoin van Ripple niet alleen als een middel om Tether’s dominantie uit te dagen, maar ook als een belangrijke toevoeging voor DeFi-toepassingen waarbij geconcentreerd risico een groot probleem vormt.

Hij gelooft dat de stablecoin vooral aantrekkelijk zal zijn voor kleine en middelgrote ondernemingen en niet-bancaire financiële instellingen zoals betaalbedrijven.

Direct na het nieuws steeg de koers van Ripple met ruim 6%. Op het moment van schrijven handelt de XRP-token op $0,61 dollar op Coinbase.

Koop je Ripple voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme