Na elke halving klimt Bitcoin gemiddeld 3.230%, aldus CoinGecko

Home » Nieuws » Na elke halving klimt Bitcoin gemiddeld 3.230%, aldus CoinGecko

Uit een nieuw rapport van CoinGecko blijkt dat memecoins dit jaar tot nu toe ongekend hoge rendementen hebben behaald. De gemiddelde rendementen van memecoins stegen met 1.312,6% over de top tokens op basis van marktkapitalisatie.

Opvallende stijgers in deze categorie waren onder andere Brett en Dogwifhat (WIF), die respectievelijk rendementen van 7.727,6% en 2.721,2% lieten zien. Dit fenomeen is een teken van de toenemende interesse in de memecoin sector, die nu een marktkapitalisatie van $60,93 miljard dollar heeft bereikt. Dit bedrag vertegenwoordigt 2,32% van de totale crypto markt en overtreft de waarde van vele mainstream sectoren.

Historische gegevens

Aan de andere kant vertoont Bitcoin (BTC) een sterke groei, vooral in het licht van de historische gegevens die de impact van de halvings illustreren. Na elke halvering, waarbij de beloning voor het minen van een block wordt gehalveerd, is de waarde van Bitcoin gemiddeld met 3.230% gestegen. Vanaf de eerste halving in 2012, waar de beloning daalde van 50 BTC naar 25 BTC, tot het meest recente in 2020 met een daling naar 6.25 BTC, heeft Bitcoin consequent aanzienlijke groei laten zien.

Vooral dit jaar heeft Bitcoin een all-time high bereikt van meer dan $73.000, mede dankzij de positieve verwachtingen rondom spot Bitcoin ETFs.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme