Bitcoin Cash beleeft korte terugval midden in tweede halving

Home » Nieuws » Bitcoin Cash beleeft korte terugval midden in tweede halving

Bitcoin Cash (BCH) heeft op 4 april 2024 zijn tweede halving voltooid, slechts 16 dagen voor de langverwachte Bitcoin (BTC) halvering. Dit evenement heeft de beloningen voor miners gehalveerd van 6,25 BCH naar 3,125 BCH per blok bij blokhoogte 840.000.

In de aanloop naar de halving volgde BCH een bullish koers, maar ondervond een prijsdaling van ongeveer 9% enkele uren voor het evenement. Volgens gegevens van CoinMarketCap herstelde de prijs van BCH zich onmiddellijk na de halvering, met een stijging van meer dan 5%. Echter, ten tijde van schrijven, daalde BCH naar $613,88 dollar, een daling van 2,53% in 24 uur.

Bitcoin Cash (BCH) koers op donderdag 4 april 2024. Bron: Coinmarketcap.

De afgelopen week heeft Bitcoin Cash een opmerkelijke stijging van 15,45% gezien. Over de afgelopen maand was de prijsstijging nog hoger, met een toename van 33%. Opmerkelijk is dat Bitcoin Cash op 1 april een driejaarlijks hoogtepunt van $701 bereikte, te midden van de anticipaties op de halving.

Terwijl de Bitcoin-halvering gepland staat op 20 april, speculeert de crypto-industrie over de impact ervan op de gehele sector. Hoewel er enkele bullish verwachtingen zijn met betrekking tot het evenement, benadrukken recente onderzoeken dat de komende halvering een andere impact zou kunnen hebben.

Historisch gezien is de impact van Bitcoin-halveringen in de loop der tijd afgenomen. Bijvoorbeeld, na de eerste halvering in 2012, vertoonde Bitcoin een verbazingwekkende stijging van 5.500% in vier jaar. Na de tweede halvering was de stijging relatief minder met een toename van 1.250%.

Koop je Bitcoin Cash voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme