Ethereum boekt recordwinst in Q1 2024 met stijgende transactiekosten

Home » Nieuws » Ethereum boekt recordwinst in Q1 2024 met stijgende transactiekosten

In het eerste kwartaal van 2024 heeft het Ethereum (ETH) netwerk een netto winst gerealiseerd van $369,11 miljoen dollar, een stijging van 209,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Deze groei wordt ondersteund door een drievoudige toename van de winst op kwartaalbasis, met inkomsten die de grens van $1 miljard dollar overschrijden. De inkomsten uit commissies bereikten $1,17 miljard dollar, een stijging van 155% vergeleken met het eerste kwartaal van 2023, terwijl de uitgaven stegen naar bijna $666 miljoen dollar.

Deze periode kenmerkte zich ook door een flinke toename in netwerkactiviteit, met meer dan 404.000 dagelijks actieve gebruikers en ongeveer 1,18 miljoen transacties per dag. Het totale aantal transacties op het netwerk overschreed de 107 miljoen, en er werden 263,8 miljoen unieke adressen toegevoegd. De dagelijkse commissie bedroeg 508,77 Ethereum.

4,8 miljoen nieuwe NFT’s

Naast de groei in transacties en gebruikers, bloeide ook de creatie van NFT’s op Ethereum, met meer dan 4,8 miljoen nieuwe NFT’s in het eerste kwartaal. Tether (USDT) bleef de grootste Ethereum-gebaseerde stablecoin qua marktkapitalisatie. Ondanks de stijging van de totale waarde vastgelegd in het gedecentraliseerde financiële (DeFi) ecosysteem van Ethereum naar $55,89 miljard dollar, zag deze een daling naar $50 miljard dollar ten tijde van dit schrijven.

De winstgroei van het bedrijf volgde op een toename van de transactiekosten op het Ethereum-netwerk, die aanzienlijk stegen door de populariteit van ERC-20 tokens, vooral memecoins.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme