Federale rechter accepteert schuldbekentenis van Binance-CEO CZ, veroordeling in februari

Home » Nieuws » Federale rechter accepteert schuldbekentenis van Binance-CEO CZ, veroordeling in februari

Een federale rechter heeft de schuldbekentenis van Binance-oprichter Changpeng “CZ” Zhao aanvaard voor het overtreden van de Amerikaanse Bank Secrecy Act, maar heeft nog niet besloten of hij de Verenigde Staten mag verlaten vóór zijn veroordeling in februari.

Schuldbekentenis

Rechter Richard Jones van de rechtbank in Seattle verklaarde dat hij Zhao’s schuldbekentenis aanvaardde voor één aanklacht van overtredingen van de Bank Secrecy Act, die Zhao meer dan twee weken geleden indiende, op 21 november, samen met de schikking van $4,3 miljard van Binance met Amerikaanse agentschappen.

Als onderdeel van de schikking trad Zhao af als CEO van Binance en betaalde $150 miljoen aan toezichthouders. “Deze rechtbank, rekening houdend met het Rapport en de Aanbeveling van de Amerikaanse Rechter-commissaris, waartegen geen tijdig bezwaar is gemaakt […] aanvaardt hierbij de schuldbekentenis van de beklaagde,” schreef Rechter Jones. “De beklaagde wordt schuldig bevonden aan dergelijke misdrijven.”

Zhao wordt op 23 februari 2024 veroordeeld en kan tot 18 maanden gevangenisstraf krijgen. Hij is momenteel vrijgelaten op een borgtocht van $175 miljoen, die hem toestond terug te keren naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij woont.

Echter, federale aanklagers hebben bezwaar gemaakt tegen het toestaan van Zhao’s vertrek uit de VS, daarbij aanvoerend dat ze “zijn terugkeer niet zouden kunnen garanderen” als hij besluit niet terug te keren, aangezien de VAE geen uitleveringsverdrag heeft en Zhao daar onbepaalde tijd met zijn vermogen zou kunnen wonen.

“Zhao heeft drie jonge kinderen en een partner in de VAE; eenmaal in de VAE en geconfronteerd met het vooruitzicht om terug te reizen naar de Verenigde Staten om tot 18 maanden gevangenisstraf onder ogen te zien, kan hij ervoor kiezen om gewoon in de VAE te blijven bij zijn familie,” zeiden de aanklagers.

Zhao heeft zich verzet tegen het reisverbod, daarbij stellend dat hij “geen risico op vlucht vormt” en zijn verantwoordelijkheid nam door van de VAE naar de Verenigde Staten te vliegen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme