JP Morgan CEO: Als ik de overheid was, zou ik Bitcoin sluiten

Home » Nieuws » JP Morgan CEO: Als ik de overheid was, zou ik Bitcoin sluiten

Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase, heeft recentelijk voor controverse gezorgd met zijn uitgesproken mening over Bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta tijdens een getuigenis voor het Amerikaanse Congres.

Dimon, die bekend staat om zijn kritische houding ten opzichte van de crypto markt, verklaarde dat hij, als hij een overheidsfunctie zou bekleden, Bitcoin en cryptocurrency’s zou ‘sluiten’.

Criminelen en witwassen

Dimon benadrukte in zijn getuigenis de potentie van strikte regelgeving of zelfs het volledig sluiten van de crypto-sector door de overheid. Zijn kritiek richt zich vooral op het gebruik van crypto valuta door criminelen, drugshandelaren, witwassers en belastingontduikers. “De echte use case hiervoor is criminelen, drugshandelaren, het tegengaan van het witwassen van geld, belastingontwijking. En dat is een use case,” zei hij.

Deze uitspraken van Dimon volgen op een lange geschiedenis van scepticisme jegens digitale valuta. Hij heeft Bitcoin eerder een ‘fraude’ genoemd en gewaarschuwd voor het speculatieve karakter ervan. Ondanks zijn persoonlijke weerstand tegen crypto, ziet hij als bedrijfsleider van JP Morgan wel kansen in de technologie en heeft zijn bank blockchain-initiatieven ontplooid, zoals de JPM Coin op een permissioned blockchain.

Dimon gaf verder aan dat cryptovaluta’s “enigszins anoniem, maar niet volledig” zijn, en dat door de onmiddellijke overdracht van geld, crypto gebruikt kan worden om sancties en regelgeving te omzeilen. Dit standpunt wordt echter betwist door voorstanders van crypto, die benadrukken dat transacties op de Bitcoin-blockchain juist zeer transparant zijn, wat het een nuttig instrument maakt voor wetshandhaving.

Ondanks de kritische houding van Dimon ten opzichte van Bitcoin en andere gedecentraliseerde cryptocurrencies, heeft zijn eigen bank de onderliggende blockchain-technologie omarmd voor projecten zoals JPM Coin.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme