Topman Bybit weerlegt geruchten en publiceert bewijs van reserves

Home » Nieuws » Topman Bybit weerlegt geruchten en publiceert bewijs van reserves

Deze week deden geruchten de ronde dat de cryptocurrency beurs Bybit insolvent zou zijn en mogelijk gehackt was. Deze speculaties bereikten een hoogtepunt op 22 mei, toen diverse memes die een populaire FTX-gerelateerde post imiteerden, verspreid werden op het sociale platform X.

Ditmaal waren de berichten gericht op Bybit, wat leidde tot onrust onder gebruikers, waarbij sommigen grapjes maakten over het opnemen van hun geld en anderen probeerden de situatie beter te begrijpen.

Oorzaak van de geruchten

Een cryptocurrency gebruiker suggereerde dat een fout in een grafiek van de bewijzen van reserves door Arkham Intelligence mogelijk aanleiding gaf tot de geruchten. In de grafiek leek het alsof de crypto portemonnees van Bybit werden leeggetrokken, wat zorgen over een mogelijke hack of insolventie deed rijzen.

Echter, onafhankelijke beoordelingen toonden aan dat de fondsen nog steeds in de portemonnees van het handelsplatform aanwezig waren.

Officiële verklaringen door Bybit

Een dag na de verspreiding van de geruchten, op 23 mei, weerlegde Ben Zhou, de CEO van Bybit, deze beweringen officieel in een bericht op X. Hij benadrukte dat geen van de geruchten feitelijke onderbouwing had: “Geen van de geruchten die ik tot nu toe heb gezien, heeft enige echte feiten die het ondersteunen, wees alstublieft op uw hoede.” Daarnaast deelde Zhou een link naar het bewijs van reserves (PoR) van Bybit en een dashboard van Nansen dat alle portemonnees van Bybit en de hoeveelheid activa die zij bevatten toonde.

ben zhou tweet x
Bron: Ben Zhou.

Het PoR toont aan dat het handelsplatform meer dan 100% van de gebruikersactiva in bezit heeft, wat garandeert dat de beurs alle activa direct beschikbaar heeft voor het geval gebruikers deze willen opnemen. De data van het Nansen-dashboard toonde ook aan dat de portemonnees van Bybit meer dan $11 miljard aan crypto-activa bevatten.

Regelgevende uitdagingen

Afgezien van de insolventiegeruchten, kreeg Bybit eerder deze maand te maken met regelgevende uitdagingen. Op 16 mei herhaalde de Franse effectentoezichthouder, de Autorité des Marchés Financiers, een waarschuwing aan investeerders dat de crypto beurs niet geregistreerd staat als aanbieder van digitale activa in het land. De toezichthouder verklaarde dat zij de autoriteit had om het handelsplatform, dat “illegaal zijn diensten aanbiedt” in het land, te blokkeren.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme