Franse financiële toezichthouder waarschuwt beleggers voor Bybit

Home » Nieuws » Franse financiële toezichthouder waarschuwt beleggers voor Bybit

De Franse Autoriteit voor Financiële Markten (AMF) heeft onlangs haar waarschuwingen tegen de crypto beurs Bybit vernieuwd. In een mededeling op donderdag benadrukte de AMF dat Bybit niet geregistreerd staat als een aanbieder van digitale activadiensten (DASP) en daarom zijn diensten illegaal aanbiedt in Frankrijk.

De beurs is sinds 20 mei 2022 door de AMF op de zwarte lijst gezet vanwege deze illegale activiteiten. De AMF waarschuwt klanten om “regelingen te treffen voor het geval dat het platform plotseling stopt met het leveren van diensten” aan klanten in Frankrijk.

Juridische stappen en internationale waarschuwingen

De mededeling van de AMF suggereert dat er mogelijk handhavingsacties op komst zijn tegen het platform. De toezichthouder herinnert beleggers eraan dat ze “het recht voorbehoudt, onder de voorwaarden van de Monetaire en Financiële Code, om juridische stappen te ondernemen om de website van dit platform te blokkeren”. Particuliere beleggers worden aangemoedigd om “alle noodzakelijke maatregelen te nemen om te voorkomen dat zij geen toegang kunnen krijgen tot hun activa”.

Deze waarschuwing van de AMF weerspiegelt een soortgelijke waarschuwing tegen Bybit door de financiële toezichthouder van Hongkong – de Securities and Futures Commission (SFC) voegde Bybit in maart toe aan haar lijst van verdachte crypto exchanges en waarschuwde het publiek dat de crypto beurs niet gelicentieerd is.

Uitdagingen en reacties van Bybit

Vorig jaar trok Bybit zich terug uit Canada en het Verenigd Koninkrijk, verwijzend naar regelgevende druk. De cryptobeurs heeft ook proactief de Franse markt verlaten in oktober 2023 om volledige naleving van de lokale regelgeving te verzekeren. Dit besluit kwam nadat Bybit “zeer nauw had samengewerkt met de AMF en in het proces was om een licentie te verkrijgen”, aldus vertegenwoordigers van Bybit.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme