Week in overzicht: Inflatie stuwt Bitcoin, Kitty brult weer en SEC in het nauw

Home » Nieuws » Week in overzicht: Inflatie stuwt Bitcoin, Kitty brult weer en SEC in het nauw

Veel grote cryptomunten, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) hebben een bullish week achter de rug. Waar het aan het begin van de week nog de vraag was of de $60.000 dollar gehouden kon worden, staat Bitcoin nu fier boven de $66.000.

Ethereum dipte flink op maandag en woensdag, maar lijkt nu weer op weg om boven de $3000 dollar stabiliteit te vinden. Ook memecoins deden het goed, terwijl de Securities & Exchange Commission (SEC) juist een slechte beurt maakte.

Inflatiecijfers en rentetarieven

Het waren met name de Amerikaanse inflatiecijfers die ervoor zorgden dat het vertrouwen in Bitcoin toenam. Snel nadat de CPI (Consumenten Prijs Index) bekend werd gemaakt steeg Bitcoin naar $64.000. Kort daarop werd ook de $66.000 bereikt. Evenals Bitcoin stegen ook andere tokens in waarde met dank aan de nieuwe inflatiecijfers.

Dave the Wave, een bekende maar anonieme cryptoanalist op X, liet eerder deze week weten dat volgens hem Bitcoin zijn dieptepunt bereikt had. $56.800 was volgens hem de laagste koers die BTC kon varen. Hij lijkt nu gelijk te gaan krijgen.

Amerikaanse renteverlagingen zouden met het oog op de cijfers een volgende stap kunnen zijn van de Federal Reserve. Rentes onder de 6 of 7% zouden Bitcoin naar een duurzame all time high kunnen sturen, aldus Timothy Peterson en anderen.

Bitcoin ziet er in ieder geval ‘angstaanjagend bullish uit’, veel investeerders en analisten voorzien een grote groei op de lange termijn. Willy Woo voorziet een doorbraak voor oktober, waarna 2025 een spectaculair jaar kan worden. Het feit dat het handelsvolume van spot Bitcoin ETF’s ook aan het toenemen is, schept in ieder geval zeer positieve verwachtingen.

Kitty brult weer

Eén tweet van Roaring Kitty (in het dagelijks leven bekend als Keith Gill) zorgde voor een run op diverse memecoins en GameStop aandelen. Niet zo gek, want het was deze analist en influencer die in 2021 verantwoordelijk was voor de GameStop rally.

De tweet (zie bovenstaand) was zijn eerste post op X sinds 2021. Als reactie op deze meme schoten enkele koersen omhoog. Zo steeg de GameStop meme coin (niet verbonden aan het bedrijf GameStop) met liefst 550%, een AMC token steeg met 1200% en diverse kleine meme coins zoals KITTY stegen met duizenden procenten. 

Corné Marchand is enthousiast over deze ‘Kitty rally’ en bespreekt in een nieuwe video wat dit betekent voor de meme coin markt in het algemeen.

Regelgeving

Tot slot weet ook de Amerikaanse beurswaakhond SEC deze week de spotlights te vinden. In aanloop naar een goed- of (waarschijnlijk) afkeuring van Ethereum ETF’s deze maand, zijn er de nodige strubbelingen rondom crypto-regelgeving. 

Zo zou de SEC binnenkort van plan zijn om Ethereum als ‘effect’ te classificeren, en dus niet als digitale valuta. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat alle ETF aanvragen in de prullenbak kunnen, en zelfs de aanleiding kunnen vormen voor een enorme serie rechtszaken tegen tokenmakers en exchanges.

Toch zal ook de SEC op haar tellen moeten passen, nu een forse meerderheid in de senaat het beleid van de SEC heeft afgekeurd. Vanuit de crypto wereld zelf is men niet per se tegen regelgeving, maar wordt er wel belang gehecht aan duidelijkheid. Paul Grewal (CoinBase) riep deze week dan ook alle exchanges op om samen actie te voeren voor een helder crypto beleid.

Al deze zaken zullen ongetwijfeld volgende week vervolgd worden. Onze tip? Blijf Coinliners volgen voor het laatste nieuws – en bezoek ook zeker de Dutch Blockchain Days op 19 juni!

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Eigenlijk per toeval is Tristan de wereld van het cryptonieuws ingerold. De sportverslaggever met een passie voor schrijven heeft echter een enorme interesse voor al het nieuws over politiek en economie. Naast vele uren vol onderzoek en speurtochten naar het laatste nieuws is Tristan een fanatiek hardloper, die meerdere marathons per jaar aflegt.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme