Coinbase onder vuur wegens beschuldigingen van ongeoorloofd beheer van klantactiva

Home » Nieuws » Coinbase onder vuur wegens beschuldigingen van ongeoorloofd beheer van klantactiva

Coinbase ligt onder vuur vanwege beschuldigingen met betrekking tot het beheer van bepaalde klantactiva. Fred Rispoli, een advocaat bij HODL Law, heeft de beurs bekritiseerd omdat deze naar verluidt klantactiva, met name de SGB-tokens van Songbird, onder eigen beheer zou hebben gebracht.

Deze aantijgingen hebben binnen de juridische en crypto-community discussies aangewakkerd over de rechten van tokenhouders en de verantwoordelijkheden van beurzen.

Juridische strijd

Rispoli beschuldigt Coinbase ervan ongeautoriseerde controle over de SGB-tokens van klanten te hebben genomen, een actie die hij vergelijkt met het omzetten van eigendommen van klanten. Hij onthulde verder dat HODL Law actief een rechtszaak tegen Coinbase nastreeft, wat wijst op een bredere juridische strijd die belangrijke implicaties kan hebben voor de crypto-industrie. Rispoli’s betrokkenheid bij gerelateerde juridische kwesties, zoals de lopende zaak tussen Ripple (XRP) en de Securities and Exchange Commission (SEC), benadrukt de inzet van zijn firma in cryptocurrency-gerelateerde juridische zaken.

Advocaat Bill Morgan sluit zich aan bij Rispoli’s zorgen en benadrukt de twijfelachtige aard van Coinbase’s handelingen met betrekking tot de SGB-tokens. Morgan wijst erop dat het gebrek aan bereidheid van Coinbase om deel te nemen aan de SGB airdrop-snapshot in 2020, gericht op deelnemende XRP wallets, niet rechtvaardigt dat de crypto beurs tokens behoudt of verkoopt die niet voor hen bestemd waren.

Morgan stelt dat, mocht een dergelijke zaak in Australië worden aangespannen, deze als ongerechtvaardigde verrijking kan worden aangemerkt, een principe dat beoogt te voorkomen dat de ene partij ten koste van een ander profiteert zonder geldige reden.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme