Robert Kiyosaki waarschuwt voor economische crash en adviseert Bitcoin als veilige haven

Home » Nieuws » Robert Kiyosaki waarschuwt voor economische crash en adviseert Bitcoin als veilige haven

Robert Kiyosaki, bekend van de bestseller “Rich Dad Poor Dad”, slaat alarm over een naderende economische crisis en benadrukt zijn volledige inzet op Bitcoin (BTC) als reddingsboei.

Wereldeconomie en falen van banken

Kiyosaki voorziet dat het aangescherpte beleid van de Amerikaanse centrale bank tot een recessie zal leiden en vele banken in moeilijkheden zal brengen. Hij stelt dat “financiële losers” geld zullen verliezen omdat ze niet weten hoe ze moeten handelen wanneer banken falen en de wereldeconomie instort.

Kiyosaki adviseert al jaren om te investeren in goud, zilver en Bitcoin als veilige havens tijdens economische turbulentie. Hij is ervan overtuigd dat we niet op een zachte landing moeten rekenen en waarschuwt voor het instorten van het “nep-geld” systeem. Volgens hem bieden goud, zilver en Bitcoin de nodige bescherming voor een persoonlijke zachte landing.

De auteur bekritiseert ook de rol van de “Fantastische Zeven” – de aandelen van grote tech-giganten zoals Tesla, Meta, Alphabet (Google), Amazon, Apple, Microsoft en Nvidia – in het creëren van een vals beeld van economische stabiliteit. Hij wijst erop dat deze bedrijven, ondanks hun succes, de aandelenmarkt onevenredig beïnvloeden en waarschuwt voor een aanstaande crash van aandelen en obligaties.

Kiyosaki’s investering in Bitcoin is een strategie om zich in te dekken tegen de devaluatie van fiatgeld en de invloed van het beleid van de Amerikaanse centrale bank, het ministerie van Financiën en de praktijken op Wall Street. Hij ziet Bitcoin als een bescherming tegen de erosie van vermogen door inflatie, belastingen en manipulatie van aandelenkoersen.

In zijn visie is de recente opmars van de aandelen van de Fantastische Zeven, die in 2023 met 71% zijn gestegen, misleidend en geen betrouwbare indicator van de algehele economische gezondheid, aangezien de rest van de S&P 500 slechts met 6% is gegroeid.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme