Rechter beveelt Ripple om financiële gegevens te verstrekken in SEC-rechtszaak

Home » Nieuws » Rechter beveelt Ripple om financiële gegevens te verstrekken in SEC-rechtszaak

In de juridische strijd tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), hebben rechters Sarah Netburn en Analisa Torres belangrijke beslissingen genomen die de toezichthouder gedeeltelijk in het gelijk stellen.

Overwinning voor SEC

De SEC, die Ripple sinds 2020 aanklaagt wegens een naar verluidt niet-geregistreerd effectenaanbod van $1,3 miljard dollar, heeft een belangrijke overwinning behaald door de rechtbank te overtuigen van de noodzaak voor Ripple om aanvullende documentatie te verstrekken.

Ripple is opgedragen om financiële overzichten van 2022-2023, post-klacht contracten, en details over de opbrengsten uit institutionele verkopen van XRP na de indiening van de klacht door de SEC te overleggen. Deze informatie wordt als essentieel beschouwd voor het bepalen van passende sancties en mogelijke bevelen. Ondanks Ripples bezwaar dat dergelijke verzoeken “ontijdig” waren en de bewering dat de financiële gezondheid van het bedrijf irrelevant was voor de zaak, zagen de rechters “geen basis om deze zoektocht te ondermijnen door toegang tot gemakkelijk beschikbare informatie die relevant kan zijn voor het remediestadium te weigeren.”

De rechtbank heeft tot 12 februari de tijd gegeven voor het verzamelen van bewijsmateriaal gerelateerd aan mogelijke remedies van de zaak.

Vorig jaar deed rechter Torres een uitspraak die zowel de SEC als Ripple deels in het gelijk stelde door te bepalen dat institutionele verkopen van XRP als een effectenaanbod beschouwd konden worden, terwijl programmatische verkopen dat niet waren.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme