Spot Ether ETF’s naderen lancering na cruciale SEC aanpassingen

Home » Nieuws » Spot Ether ETF’s naderen lancering na cruciale SEC aanpassingen

De Chicago Board Options Exchange (CBOE) heeft in de afgelopen 24 uur herziene 19b-4 formulieren ingediend voor vijf potentiële spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s).

Deze wijzigingen betreffen de Franklin Ethereum Trust, Fidelity Ethereum Fund, VanEck Ethereum Trust, Invesco Galaxy Ethereum ETF en de ARK 21Shares Ethereum ETF.

De aanpassingen zijn een reactie op een verzoek van de Securities and Exchange Commission (SEC) eerder deze week, wat een indicatie kan zijn dat de goedkeuring van dergelijke fondsen nabij is. De 19b-4 formulieren zijn essentieel om de SEC te informeren over voorgestelde regelwijzigingen en vormen een cruciale stap voordat spot Ether ETF’s operationeel kunnen worden. Voordat deze fondsen daadwerkelijk kunnen starten met handelen, moeten ook de S-1 registratieverklaringen effectief worden verklaard.

Staking van Ether uitgesloten in gewijzigde voorstellen

Volgens de bijgewerkte voorstellen zal geen van de fondsen ETH gebruiken voor staking doeleinden. Fidelity benadrukte in hun aangepaste 19b-4 formulier dat “noch het Trust, noch de Sponsor, noch de Bewaarder, noch enige andere persoon geassocieerd met het Trust, direct of indirect, handelingen zal verrichten waarbij een deel van het Ether van het Trust onderworpen wordt aan Ethereum proof-of-stake (PoS) validatie of wordt gebruikt om extra Ether te verdienen of inkomen of andere verdiensten te genereren.” Vergelijkbare bewoordingen zijn gebruikt door andere aanvragers zoals VanEck.

cboe ether sec aanvraag
Bron: Cboe.com.

Marktreactie en toekomstperspectief

De prijs van Ether toonde een stijging van 4,16% in de afgelopen 24 uur, met een handelsprijs rond $3.797,42 dollar bij ByBit op het moment van publicatie. Deze prijsstijging volgt op het nieuws van de SEC’s verzoek om versnelde aanpassingen van de 19b-4 aanvragen. ETF-analist James Seyffart van Bloomberg merkte op dat hoewel de lancering van de ETF’s mogelijk nog enkele weken of langer op zich laat wachten, deze aanvragen bevestigen dat de geruchten en speculaties over deze ontwikkelingen accuraat zijn.

“Er is mogelijk nog een lange weg te gaan tot de lancering,” zei Seyffart. “Maar deze aanvragen bewijzen dat alle geruchten en speculaties correct zijn. We moeten nu de goedkeuringsbevelen van de SEC op alle 19b-4’s zien, en vervolgens moeten we de goedkeuringen van de S-1 zien. Het kan weken of meer duren voordat de ETF’s gelanceerd worden.”

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme