SEC vraagt beurzen om aanpassingen in Ether ETF-aanvragen

Home » Nieuws » SEC vraagt beurzen om aanpassingen in Ether ETF-aanvragen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een verzoek ingediend bij grote Amerikaanse beurzen, waaronder Nasdaq, de Chicago Board Options Exchange (CBOE) en de New York Stock Exchange (NYSE), om hun aanvragen voor het noteren en verhandelen van spot Ethereum (ETH) ETF’s bij te werken.

Dit nieuws komt naar voren uit een rapport van Reuters op 21 mei.

Naderende deadline en mogelijke goedkeuring

De SEC moet uiterlijk op 23 mei een besluit nemen over de goedkeuring of afwijzing van de spot Ether ETF van VanEck, na het proces 240 dagen te hebben uitgesteld. De vraag om dergelijke wijzigingen kan wijzen op een naderende goedkeuring van regelgeving.

Twee ETF-analisten hebben de kansen dat de SEC een spot ETF gekoppeld aan Ether zal goedkeuren onlangs verhoogd van 25% naar 75%. Dit gebeurde na signalen dat aanvragers hun 19b-4 aanmeldingen moesten versnellen.

Implicaties van goedkeuring

Als de SEC de aanvraag van VanEck goedkeurt, zou dit kunnen leiden tot goedkeuringen voor spot Ether ETF’s die worden aangeboden door ARK 21Shares, BlackRock, Fidelity, Hashdex en Invesco Galaxy. Fidelity heeft al zijn S-1 aanmelding gewijzigd om aan te geven dat de Ether gekoppeld aan het beleggingsvehikel niet zal worden ingezet, wat een mogelijke vereiste voor goedkeuring lijkt te zijn.

Achtergrond en toekomstperspectief

Eerder waren er aanwijzingen, waaronder SEC-aanmeldingen en openbare verklaringen van voorzitter Gary Gensler, dat de commissie wellicht van plan was om aanvragen voor spot Ether ETF’s af te wijzen, hoewel dit nog steeds een mogelijkheid was ten tijde van de publicatie. De commissie begon in oktober 2023 met het goedkeuren van beleggingsvehikels gekoppeld aan ETH-futures en in januari met spot Bitcoin (BTC) ETF’s.

De prijs van Ethereum is de laatste 24 uur gestegen met maar liefst 22% volgens gegevens van ByBit, nu handelend boven de $3.750 met een handelsvolume dat met 300% is toegenomen.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme