Bitcoin koers op weg naar all time high na het opnieuw bereiken van $70,000

Home » Nieuws » Bitcoin koers op weg naar all time high na het opnieuw bereiken van $70,000

De koers van Bitcoin (BTC) begint deze week met groene cijfers. De grootste crypto munt wist maar liefst met +7.7% te stijgen en bereikte daarmee wederom de koers van $70,000 dollar en zelfs $72.200 als hoogtepunt.

Het lijkt erop dat de koersstijging veroorzaakt is door krimpende inflatiecijfers, wat betekent dat de economie weer sterker wordt. Dit heeft als gevolg dat de Federal Reserve hoogst waarschijnlijk binnenkort zal beginnen met het verlagen van de rentes. Hierdoor stijgen risk-assets zoals Bitcoin en goud. Daarnaast zijn er positieve berichten dat de Securities & Exchange Commission (SEC) deze week alsnog de eerste Ethereum (ETH) ETF’s goed zal keuren.

Bitcoin koers analyse

Als we kijken naar de koers van Bitcoin, kunnen we duidelijk zien dat er een verandering in de richting van de trend is gebeurd. 

Bitcoin technische analyse op 21 mei 2024. Bron: Tradingview.

Vanaf 13 maart heeft de koers van Bitcoin een daling waargenomen, waarbij het lower highs en lower lows neer heeft gezet. Op 1 mei heeft Bitcoin een bodem van de range weten te vinden rond de koers van $56,750. Kort daarna wisten kopers de controle over de markt over te nemen en steeg Bitcoin terug naar $65,000.

Sindsdien zien we dat Bitcoin higher highs en higher lows heeft weten neer te zetten. Dit geeft dus aan dat de tijdelijke downtrend is verbroken en dat Bitcoin onderweg is naar een nieuwe all time high.

Bitcoin wordt momenteel verhandeld rond de $71,000, waar een belangrijke resistance level ligt. De koers van Bitcoin zal hoogst waarschijnlijk bij een verdere stijging resistance gaan ervaren rond de all time high van $73,500.

Dit is voor nu het enige resistance level waar Bitcoin nog tegen aan zal lopen, voordat het in price discovery zal gaan treden. Het is wellicht mogelijk dat we een kleine pullback zien, waarbij de koers support kan vinden rond $67,000 en $65,000. 

Het vooruitzicht ziet er dus zeer bullish uit voor Bitcoin en de rest van de crypto markt. De totale marketcap van de crypto sector is met een forse 7,7% gestegen, aangevend dat de interesse in crypto munten is teruggekeerd. 

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Eigenlijk per toeval is Tristan de wereld van het cryptonieuws ingerold. De sportverslaggever met een passie voor schrijven heeft echter een enorme interesse voor al het nieuws over politiek en economie. Naast vele uren vol onderzoek en speurtochten naar het laatste nieuws is Tristan een fanatiek hardloper, die meerdere marathons per jaar aflegt.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme