Ethereum ETF geruchten veroorzaken $85 miljoen aan liquidaties in Bitcoin shorts

Home » Nieuws » Ethereum ETF geruchten veroorzaken $85 miljoen aan liquidaties in Bitcoin shorts

In de afgelopen 24 uur heeft de cryptomarkt in het algemeen een flinke stijging vertoond, waarbij liquidaties een centrale rol speelden. De stijging van Bitcoin (BTC), aangedreven door het positieve nieuws dat Ethereum (ETH) mogelijk nog deze maand zijn ETF’s krijgt in de Verenigde Staten, heeft geleid tot een scherpe koersstijging.

Dit resulteerde in een massale liquidatie van shortposities, waarbij naar schatting $85 miljoen dollar aan shorts in rook opging.

De risico’s van het shorten van Bitcoin

De liquidaties onderstrepen het risico van het shorten van Bitcoin, vooral in een bullmarkt. Veel handelaren die hadden gespeculeerd op een neerwaartse trend na de piek van $73.800 dollar in maart, werden overrompeld door de plotselinge koersstijging. Vanaf een dieptepunt van $56.800 dollar begin mei, kreeg de markt een grote impuls omhoog, aangedreven door het positieve nieuws rond Ethereum.

Crypto liquidaties map. Bron: Coinglass.

Marktreactie en toekomstige verwachtingen

Deze golf van liquidaties benadrukt niet alleen de volatiliteit van de cryptomarkt, maar ook de groeiende impact van institutionele bewegingen op de markt. De marktkapitalisatie van Bitcoin, die nu $1,40 biljoen bedraagt, en een explosieve toename van het handelsvolume bevestigen de dynamische aard van deze markt.

Analisten, waaronder de prominente Willy Woo, voorspellen dat de markt nog steeds potentieel heeft om verder te stijgen en zelfs voorbij de vorige all-time highs te gaan. Dit scenario zou kunnen resulteren in nog meer liquidaties als de markt blijft stijgen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme