SEC’s Gensler kritisch over Ethereum ETF’s ondanks goedkeuring

Home » Nieuws » SEC’s Gensler kritisch over Ethereum ETF’s ondanks goedkeuring

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft afgelopen donderdag de spot Ethereum (ETH) ETF’s goedgekeurd, een besluit dat verschilt van de procedure die in januari werd gevolgd voor de spot Bitcoin (BTC) ETF’s.

Terwijl de Bitcoin ETF’s werden goedgekeurd door een commissie van vijf leden inclusief SEC-voorzitter Gary Gensler, viel de goedkeuring van de Ethereum ETF’s onder de bevoegdheid van de Trading and Markets Division.

Verschillende procedures voor Bitcoin en Ethereum

Het verschil in aanpak bij de goedkeuring van deze twee soorten crypto-ETF’s heeft vragen opgeroepen binnen de crypto-gemeenschap. Volgens James Seyffart, een analist bij Bloomberg, is de afwijkende procedure voor Ethereum normaal en efficiënter dan een stemming voor elke beslissing.

Dit besluitvormingsproces zorgt voor snellere goedkeuringen, iets wat noodzakelijk is gezien het snel veranderende landschap van financiële technologieën.

james seyffart x ethereum etf
Bron: James Seyffart op X.

Politieke overwegingen en vertragingen

Er zijn echter speculaties dat politieke overwegingen een rol hebben gespeeld bij de goedkeuring van de Ethereum ETF’s, vooral gezien de nabijheid van de Amerikaanse verkiezingen. Sommigen suggereren dat de Democraten mogelijk voordelen zien in het ondersteunen van innovatieve technologieën zoals blockchain om stemmen te winnen. Deze beschuldigingen zijn echter niet bevestigd door officiële bronnen.

Wat houdt de toekomst in voor Ethereum ETF’s?

In tegenstelling tot de Bitcoin ETF’s, die de dag na goedkeuring met handelen begonnen, wachten de Ethereum ETF’s nog op de goedkeuring van hun S-1 formulieren door de SEC. Dit betekent dat het nog weken of zelfs maanden kan duren voordat deze producten beschikbaar zijn voor handelaren.

De vertraging hangt af van het bureaucratische proces en het vermogen van de aanvragers om aan alle wettelijke eisen te voldoen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme