Marktanalisten zien Ether sterker worden dan Bitcoin in aanloop naar ETF lancering

Home » Nieuws » Marktanalisten zien Ether sterker worden dan Bitcoin in aanloop naar ETF lancering

De verwachting dat Ethereum (ETH), de op één na grootste digitale valuta qua marktkapitalisatie, op korte termijn in waarde zal blijven stijgen ten opzichte van Bitcoin (BTC), neemt toe.

Deze verwachting wordt vooral gevoed door de anticipatie op de handel in spot exchange-traded funds (ETF’s), volgens Joshua Lim, medeoprichter van Arbelos Markets.

Goedkeuring van Ether ETF’s door SEC

Vorige week keurde de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) acht spot Ether ETF’s goed, een besluit dat onverwacht kwam na een periode van lage prestaties. De goedkeuring van deze ETF’s heeft geleid tot een gestage toename van de ETH/BTC-ratio, die is gestegen van een meermaandelijks dieptepunt van 0.045 in medio mei tot 0.056.

Deze stijging komt voorafgaand aan de daadwerkelijke lancering van de ETF’s, die mogelijk enkele weken tot maanden op zich zal laten wachten.

eth btc ratio
ETH/BTC ratio. Bron: Tradingview.

Marktanalyses en toekomstverwachtingen

Volgens K33 Research is Ether momenteel goed gepositioneerd om sterk te presteren ten opzichte van Bitcoin, tot de Ether ETF’s daadwerkelijk gelanceerd worden. De marktanalisten vergelijken de huidige situatie rond Ether met die van Bitcoin in de maanden leidend tot de goedkeuring van de eerste BTC ETF’s. Zij adviseren een overgewicht aan Ether in beleggingsportefeuilles te houden gedurende deze periode.

Invloed op andere cryptovaluta

Naast Ether merkt Lim op dat er ook een toename is in de belangstelling voor andere grote proof-of-work cryptomunten. Dit suggereert dat de markt een hogere waarschijnlijkheid begint in te prijzen dat ETF’s op een breder scala van cryptocurrencies goedgekeurd zullen worden.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme