BlackRock-fondsen investeren fors in eigen Bitcoin en Ether ETF’s

Home » Nieuws » BlackRock-fondsen investeren fors in eigen Bitcoin en Ether ETF’s

Twee fondsen beheerd door BlackRock, de BlackRock Strategic Income Opportunities en de BlackRock Strategic Global Bond, hebben aandelen gekocht in het eigen spot Bitcoin (BTC) ETF van het bedrijf, bekend als IBIT.

Dit blijkt uit documenten ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission. Het BlackRock Strategic Income Opportunities Fund heeft bijna $3,6 miljoen aan IBIT-aandelen verworven, terwijl het BlackRock Strategic Global Bond Fund aankopen deed ter waarde van $486.000 in het eerste kwartaal van 2024.

Leiderschap in vers kapitaal

Het IBIT exchange-traded fund van BlackRock heeft sinds de lancering in januari 2024 meer vers kapitaal aangetrokken dan enig ander spot Bitcoin ETF. Ondanks dat Grayscale’s spot Bitcoin ETF momenteel meer activa beheert dan welk ander fonds dan ook, is het fonds van BlackRock snel aan het groeien.

Dit wordt benadrukt door de transformatie van Grayscale’s vlaggenschip GBTC-fonds, dat bij lancering bijna $30 miljard onder beheer had. Beide BlackRock-fondsen die aandelen in het IBIT spot Bitcoin ETF kochten, worden beheerd door Rick Rieder, de CIO van wereldwijde vaste inkomsten bij het bedrijf.

blackrock bitcoin bit aankoop
Bron: SEC.

Groeiende interesse van institutionele beleggers

In het eerste kwartaal van dit jaar bleek uit de indieningen dat honderden traditionele financiële instellingen aandelen hebben gekocht in spot Bitcoin ETFs. Volgens Eric Balchunas, een Bloomberg ETF-analist, is het “verbijsterend” dat meer dan 400 instellingen hebben gemeld dat ze het nieuwe spot Bitcoin ETF van BlackRock hebben gekocht.

Vooruitzichten en regelgevende goedkeuringen

Vorige week kreeg BlackRock ook groen licht voor zijn spot Ethereum (ETH) ETF in de Verenigde Staten, wat een verdere uitbreiding van zijn crypto-productaanbod markeert. Echter, voordat deze producten kunnen worden verhandeld, moet de SEC nog de Form S-1 aanvragen van het bedrijf goedkeuren.

Dit zou een belangrijke stap voorwaarts kunnen betekenen in de acceptatie van crypto-ETFs door traditionele financiële markten.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme