Geruchten omtrent een mogelijke Ethereum ETF houden aan, lancering mogelijk in mei

Home » Nieuws » Geruchten omtrent een mogelijke Ethereum ETF houden aan, lancering mogelijk in mei

De financiële wereld kijkt met toenemende belangstelling naar de mogelijkheid van een goedgekeurde Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten. Dit volgt na de goedkeuring van maar liefst 11 verschillende Bitcoin ETF’s, wat de vraag doet rijzen: wanneer is Ethereum aan de beurt?

Kans van 70%

De kans op een Ethereum ETF wordt door verschillende bronnen hoog ingeschat. Online gokkers op de voorspellingsmarkt Polymarket schatten de kans op 60%, terwijl Eric Balchunas, ETF-expert van Bloomberg, de kans zelfs op 70% zet dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in mei goedkeuring zal geven. De SEC staat voor een deadline om vóór 23 mei over verschillende Ethereum ETF-aanvragen te beslissen.

Grote financiële instellingen zoals BlackRock, Fidelity en Ark Invest hebben al interesse getoond in spot Ethereum ETF’s. De positieve ontwikkelingen rond Ethereum futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) en het bestaan van een Ethereum futures ETF versterken het argument voor een mogelijke spotgoedkeuring van Ethereum ETF’s.

Desondanks zijn sommige marktspelers voorzichtiger. Leah Wald, CEO van Valkyrie, benadrukt dat het tijd en moeite kost om de SEC comfortabel te maken met dergelijke financiële producten, zoals eerder gebeurde met Bitcoin ETF’s.

Analisten wijzen erop dat de recente goedkeuring van Bitcoin ETF’s een positief vooruitzicht biedt voor Ethereum. De SEC heeft Ethereum niet specifiek vermeld onder de munten en tokens die als effecten worden beschouwd, wat hoop geeft voor een toekomstige goedkeuring.

Gezien de recente prijsstijging van Bitcoin in reactie op de ETF-goedkeuringen, kunnen de komende maanden veelbelovend zijn voor Ether, mits de Ethereum ETF groen licht krijgt.

Dit toenemende optimisme wordt weerspiegeld in de recente prijsstijging van Ether, die in de afgelopen week bijna 18% groei heeft laten zien.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme