BlackRock dient aanvraag in voor Spot Ethereum ETF bij de SEC

Home » Nieuws » BlackRock dient aanvraag in voor Spot Ethereum ETF bij de SEC

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft officieel een aanvraag ingediend voor een spot Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Prijs weerspiegelen

Deze ETF, genaamd iShares Ethereum Trust, streeft ernaar “over het algemeen de prestaties van de prijs van Ethereum te weerspiegelen,” volgens het Form S-1 dat laat op vandaag 16 november bij de SEC is ingediend door iShares. Het merk iShares is geassocieerd met de exchange-traded fund producten van BlackRock.

De Form S-1 aanvraag komt een week nadat BlackRock de entiteit iShares Ethereum Trust registreerde bij het Delaware Department of State Division of Corporations. Slechts enkele uren na de aanvraag van Nasdaq voor de voorgestelde ETF, werd bevestigd dat BlackRock werkt aan een spot Ethereum ETF.

In juni van dit jaar diende BlackRock ook een aanvraag in voor de iShares Bitcoin Trust, wat invloed had op de markten. De SEC beoordeelt momenteel meerdere aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s, inclusief een van BlackRock. De Bitcoin ETF ticker van de vermogensbeheerder, IBTC, verscheen sinds augustus op de website van de Depository Trust & Clearing Corp, maar werd pas eind vorige maand opgemerkt.

Grote handelsbedrijven, waaronder Jane Street, Virtu Financial en Jump Trading, zijn naar verluidt al in gesprek om liquiditeit te bieden voor de voorgestelde spot Bitcoin ETF van BlackRock, als deze regelgevende goedkeuring verkrijgt.

De prijs van Bitcoin is de afgelopen maand gestegen door het vooruitzicht op goedkeuring van een spot Bitcoin ETF. Eerder deze maand zei BlackRock CEO Larry Fink dat een rally in de prijs van bitcoin, veroorzaakt door een vals nieuwsbericht dat zei dat hun spot ETF was goedgekeurd, diende als een voorbeeld van “opgekropte interesse in crypto.”

Na de bekendmaking van deze aanvragen, steeg de prijs van ETH met bijna 2% tot $2,074.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme