Valkyrie voorspelt mogelijke goedkeuring van XRP en Ethereum ETF’s na Bitcoin ETF lancering

Home » Nieuws » Valkyrie voorspelt mogelijke goedkeuring van XRP en Ethereum ETF’s na Bitcoin ETF lancering

Steve McClurg, medeoprichter en Chief Investment Officer van Valkyrie Funds, heeft in een recent interview met Bloomberg de mogelijke goedkeuring van Ethereum (ETH) of Ripple (XRP) exchange-traded funds (ETF’s) voorgesteld, volgend op de lancering van spot Bitcoin (BTC) ETF’s.

Deze voorspelling volgt op de goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor Valkyrie’s Bitcoin ETF, waarvan de handel naar verwachting vandaag al gaat beginnen.

Gunstige omstandigheden

Recente ontwikkelingen op de markt ondersteunen McClurgs optimisme met betrekking tot Ethereum en Ripple ETF’s. Hij benadrukte de toevoeging van XRP door Grayscale aan een van hun publiekelijk verhandelde trusts als een indicatie van de groeiende interesse in gediversifieerde cryptocurrency investeringsproducten.

Hoewel Valkyrie nog geen officiële plannen heeft bevestigd om specifiek ETF’s voor Ethereum en Ripple na te streven, gelooft McClurg dat de marktomstandigheden gunstig zijn voor dergelijke aanbiedingen. Hij benadrukte dat deze potentiële ETF’s meer op de detailhandel gericht zouden kunnen zijn, waardoor ze toegankelijker worden voor een breder scala aan beleggers die misschien niet veel kennis hebben van de cryptocurrency markt.

Ondanks het positieve vooruitzicht, drukte McClurg enige onzekerheid uit over de toekomstige lancering van dergelijke producten, door te zeggen: “Ik weet echt niet of we dat gaan doen of niet.”

De verwachte impact van spot ETF-goedkeuring op XRP en Ethereum prijzen zou het patroon dat met Bitcoin is waargenomen kunnen volgen.

Echter, de voorzichtige houding van de SEC ten opzichte van de bredere cryptomarkt kan extra obstakels opleveren voor ETF’s die gekoppeld zijn aan Ripple en Ethereum.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme