Ethereum ETF’s staan voor lancering in juni, SEC wil eerste ronde S-1 formulieren deze vrijdag ontvangen

Home » Nieuws » Ethereum ETF’s staan voor lancering in juni, SEC wil eerste ronde S-1 formulieren deze vrijdag ontvangen

De crypto-gemeenschap kijkt vol verwachting uit naar de lancering van de Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), die de deur kunnen openen voor institutionele beleggers. Dit enthousiasme volgt op stappen zoals die van BlackRock, die recent zijn S-1 formulier voor de iShares Ethereum Trust heeft bijgewerkt.

Deze ETF, die onder het ticker symbool “ETHA” verhandeld zal worden, heeft op 29 mei een belangrijke update ontvangen. De aanpassingen kwamen na de goedkeuring van de 19b-4-aanvraag door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), noodzakelijk voor de lancering van het fonds.

Verwachte impact en speculatie

ETF-analisten zoals Eric Balchunas en James Seyffart van Bloomberg zijn optimistisch en denken dat de lancering van de ETF’s tegen eind juni een reële mogelijkheid is. Daarnaast gaan er berichten dat de SEC vandaag al, op 31 mei, de S-1 aanvragen van ETF-aanvragers binnen wil hebben. De introductie van deze fondsen kan volgens hen de Ethereum koers naar nieuwe hoogtes stuwen, vooral door de verwachting dat Wall Street deze zal gebruiken als een investering in de groei van Web3.

eric balchunas ethereum etf juni
Bron: Eric Balchunas op X.

De opwinding rond de ETF’s is niet alleen beperkt tot Ethereum. BlackRock, actief met de lancering van zijn Ethereum fonds, heeft ook aanzienlijk succes geboekt met zijn Bitcoin (BTC) ETF, die onlangs het grootste Bitcoin fonds in Amerika werd met een totaal bezit van $20 miljard.

Investeringen door vermogensbeheerders

Op dezelfde dag dat BlackRock zijn bijgewerkte S-1 indiende, trok Hashdex zich terug uit de Ethereum ETF-race, hoewel het zijn eigen Bitcoin spot ETF, verhandeld onder de ticker “DEFI”, behoudt.

Verder is bekend geworden dat BlackRock ook zelf investeert in zijn ETF’s. In het eerste kwartaal van dit jaar hebben twee van BlackRock’s fondsen, het Strategic Income Opportunities Fund (BSIIX) en het Strategic Global Bond Fund (MAWIX), samen meer dan $4 miljoen geïnvesteerd in de iShares Bitcoin Trust (IBIT). Hoewel deze bedragen indrukwekkend zijn, vormen ze slechts een klein deel van de totale activa van de betrokken fondsen.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme