BlackRock neemt leiding in Bitcoin ETF-markt, overtreft Grayscale

Home » Nieuws » BlackRock neemt leiding in Bitcoin ETF-markt, overtreft Grayscale

BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) overtroffen en is nu het grootste spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) ter wereld. Op de laatste handelsdag, 28 mei, registreerde IBIT inflows van $102,5 miljoen, terwijl GBTC een uitstroom zag van $105 miljoen.

Deze verschuivingen hebben ertoe geleid dat IBIT nu 288.670 Bitcoin (BTC) bezit, vergeleken met de 287.450 Bitcoin van Grayscale, ondanks dat Grayscale in januari begon met 620.000 Bitcoin, volgens gegevens van HODL15Capital.

Beleggingsdynamiek en marktpositie

Volgens een rapport van Bloomberg op 29 mei hield het fonds van BlackRock $19,68 miljard aan Bitcoin, terwijl Grayscale $19,65 miljard beheerde. Fidelity’s ETF-aanbod volgde met $11,1 miljard. BlackRock’s ETF heeft sinds de lancering in januari, die gelijktijdig was met die van GBTC, het grootste deel van de inflows van alle 11 spot Bitcoin ETFs aangetrokken.

De positieve trend van BlackRock wordt benadrukt door recente aankopen door haar op inkomen en obligaties gerichte fondsen. Het Strategic Income Opportunities Fund (BSIIX) en het Strategic Global Bond Fund (MAWIX) hebben respectievelijk voor $3,56 miljoen en $485.000 aan aandelen van IBIT gekocht, volgens de meldingen bij de Securities and Exchange Commission (SEC) op 28 mei.

blackrock etf grayscale etf flippening hodlcapital tweet
Bron: HODL15Capital.

Impact op de bredere cryptomarkt

De totale Bitcoin-bezittingen van spot Bitcoin ETFs wereldwijd hebben nu de grens van een miljoen Bitcoin overschreden, met een waarde van meer dan $68 miljard, wat neerkomt op bijna 5,10% van de circulerende Bitcoin-voorraad. Bitcoin zelf zag in de afgelopen week een daling van ongeveer 2%.

Vooruitzichten en toekomstige ontwikkelingen

Alle ogen zijn nu gericht op de mogelijke lancering van spot Ethereum (ETH) ETFs, die naar verwachting medio juni kunnen starten.

Deze ETFs ondergaan momenteel een S-1 goedkeuringsproces, de laatste hindernis voordat ze kunnen beginnen met handelen op hun respectievelijke beurzen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme