Edwards waarschuwt voor stilstand in crypto ontwikkelingen: “DeFi en NFTs zijn dood”

Home » Nieuws » Edwards waarschuwt voor stilstand in crypto ontwikkelingen: “DeFi en NFTs zijn dood”

In een tweet heeft Charles Edwards, oprichter van Capriole Fund en een invloedrijke stem in de crypto gemeenschap, zijn zorgen geuit over de huidige stand van zaken binnen de crypto-industrie.

Edwards vraagt zich af of er in 2024 nog sprake is van daadwerkelijk gebruik van crypto, buiten Bitcoin (BTC) hodling en memecoin speculatie om.

Kritiek op de huidige crypto-cyclus

Edwards opent zijn bericht met een prikkelende vraag: “Is anyone actually using crypto this cycle? Be honest.” Hij vervolgt door te stellen dat veel van de ooit veelbelovende toepassingen binnen de crypto-wereld momenteel stil lijken te liggen.

Volgens Edwards zijn DeFi, NFTs, cross-chain oplossingen, Layer 2-schaaloplossingen, gaming, farming, ICOs, en supply chain toepassingen allemaal dood. Deze harde woorden weerspiegelen een diepgaande teleurstelling over de innovatie en adoptie van crypto-technologieën buiten Bitcoin om.

Slechts drie waardevolle producten

Edwards stelt dat er momenteel slechts drie producten zijn die daadwerkelijk waarde bieden. Ten eerste blijft Bitcoin de belangrijkste functie als waardeopslag.

Ten tweede worden stablecoins gebruikt voor het snel hedgen en verplaatsen van fiatgeld. Ten derde is futures arbitrage, met name “the carry trade” en Ethena, van waarde.

charles edwards crypto dood tweet
Bron: Charles Edwards op X.

Een teleurstellende cyclus

Edwards beschrijft deze cyclus als de minst veelbelovende voor crypto-ontwikkeling sinds de lancering van Ethereum (ETH) in 2015. Hij wijst op de negatieve invloed van fraude, manipulatie en de pijn die marktdeelnemers hebben ervaren, vooral in 2018 en 2022, wat mogelijk een verklaring biedt voor de huidige inactiviteit.

Hoop op herstel

Hoewel zijn analyse grotendeels negatief is, uit Edwards ook hoop op een toekomstig herstel van bepaalde sectoren binnen de crypto-industrie.

Hij voorziet een mogelijke sterke comeback voor NFTs en DeFi, hoewel hij erkent dat de schade van de afgelopen jaren groot is geweest.

Gebruik van andere platforms

Edwards sluit zijn tweet af met een kritische noot over het gebruik van andere platforms zoals Solana (SOL) en Ethereum. Hij vraagt zich af wie deze netwerken momenteel nog voor andere doeleinden gebruikt.

Bij Coinliners zullen we deze ontwikkelingen nauwlettend blijven volgen en onze lezers op de hoogte houden van de laatste trends en inzichten binnen de crypto-industrie. Heb je zelf ervaringen of meningen over het huidige gebruik van crypto? Deel ze met ons in de reacties of mail naar info@coinliners.nl.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme