Changpeng Zhao’s vermogen schiet omhoog naar $37 miljard ondanks juridische strijd

Home » Nieuws » Changpeng Zhao’s vermogen schiet omhoog naar $37 miljard ondanks juridische strijd

Voormalig CEO van Binance, Changpeng “CZ” Zhao, heeft ondanks juridische problemen zijn vermogen in 2023 met ongeveer $25 miljard zien toenemen.

Volgens de Bloomberg Billionaires Index, waar hij als 35e rijkste persoon ter wereld staat, net voor Citadel CEO Ken Griffin en achter Uniqlo CEO Tadashi Yanai, heeft CZ een totaal vermogen van $37.2 miljard bereikt — een jaar-op-jaar toename van $24.6 miljard.

Hogere handelsvolumes

Deze stijging in vermogen komt in een jaar waarin Bitcoin (BTC) meer dan 160% herstelde na een moeilijke periode in 2022. Het heeft Zhao aan de top geplaatst van cryptocurrency-ondernemers die dit jaar een forse vermogenstoename hebben gezien. Opvallende namen zoals Coinbase CEO Brian Armstrong, met een vermogen van $7.25 miljard en een jaarlijkse stijging van $5.77 miljard, worden ook genoemd.

Ondanks een lichte daling in marktaandeel, heeft Binance geprofiteerd van hogere handelsvolumes, wat bijdroeg aan Zhao’s vermogen. Zijn aandeel in Binance vormt een groot deel van zijn rijkdom, hoewel hij ook Bitcoin en Binance’s munt BNB bezit.

Juridisch gezien, staat Zhao voor enkele uitdagingen. Hij heeft bekend schuldig te zijn aan één misdrijf als onderdeel van een schikking van $4,3 miljard met de Amerikaanse autoriteiten in november, waarbij hij tot 18 maanden gevangenisstraf kan krijgen voor het overtreden van de Bank Secrecy Act. Zhao mag tot zijn veroordeling in februari 2024 de Verenigde Staten niet verlaten. Een verzoek van zijn advocaten om naar Dubai te reizen werd afgewezen, en hij zal waarschijnlijk tot februari vrij in het land kunnen reizen onder een borgtocht van $175 miljoen.

Hoewel de schikking in november veel van de juridische problemen van Binance en CZ heeft beëindigd, staan beiden nog steeds voor een rechtszaak aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in juni. De SEC heeft meerdere handhavingszaken lopende tegen Binance, Kraken, Ripple, Coinbase en andere crypto exchanges.

Dit jaar is Zhao’s vermogen aanzienlijk gestegen, maar het blijft nog steeds onder zijn piek van bijna $97 miljard in het begin van 2022, zwaar getroffen door de crypto bear market veroorzaakt door de ineenstorting van Terra LUNA en FTX.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme