Op Kerstdag is voor $3 miljoen aan crypto’s gestolen door oplichters die MS Drainer gebruiken

Home » Nieuws » Op Kerstdag is voor $3 miljoen aan crypto’s gestolen door oplichters die MS Drainer gebruiken

In een periode van 24 uur hebben oplichters $3 miljoen aan cryptocurrencies gestolen door gebruik te maken van Google Ads om kwaadaardige nepwebsites te adverteren die wallet-draining software gebruiken.

Dit komt bovenop eerdere rapporten waarin werd aangegeven dat oplichters met MS Drainer $59 miljoen aan cryptocurrency hebben gestolen in 2023.

Phishing scams

Volgens Scam Sniffer hebben de aanvallers Google Ads gebruikt om crypto-gebruikers te misleiden naar vervalste versies van Web3-websites, waaronder Zapper, Lido, Stargate, DefiLlama, Orbiter Finance en Radient. Het beveiligingsbedrijf identificeerde recente incidenten van phishingwebsites die geassocieerd zijn met de adressen van dezelfde aanvallers in hun scam-database op 25 december.

Scam Sniffer bevestigde aan Cointelegraph dat ongeveer $3 miljoen verloren is gegaan aan phishing scams op Eerste Kerstdag. Een mengsel van Wrapped Bitcoin (wBTC), Aave Polygon USDT (aPolUSDT), Aave USDC (aUSDC) en Tether (USDT) werd in afzonderlijke incidenten gestolen, volgens screenshots gedeeld door het bedrijf.

Een woordvoerder van het bedrijf zei dat het beveiligingsteam van Google Ads in april 2023 werd geïnformeerd over de voortdurende promotie van nepwebsites en het gebruik van wallet-draining software. Scam Sniffer heeft echter nog geen reactie ontvangen van het platform.

“Phishingzwendels vormen nu de grootste bedreiging voor de gebruiker. Om ze te vermijden, kunnen we als gebruiker alleen elke handtekeningsaanvraag zorgvuldig verifiëren,” zei de woordvoerder van Scam Sniffer.

Scam Sniffer ontdekte in zijn recente rapport over het gebruik van de wallet-drainer 10.072 nepwebsites die MS Drainer gebruikten gedurende 2023. De software is gebruikt om $58,98 miljoen aan crypto te stelen van meer dan 63.000 slachtoffers, volgens een Dune Analytics-dashboard opgezet om dit te volgen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme