Tether mint $1 miljard aan USDT: voorraad vernieuwing of marktmanipulatie?

Home » Nieuws » Tether mint $1 miljard aan USDT: voorraad vernieuwing of marktmanipulatie?

Tether, de exploitant van ’s werelds grootste stablecoin USDT, heeft onlangs opnieuw $1 miljard aan USDT gemint, wat “geautoriseerd maar niet uitgegeven” is, volgens CEO Paolo Ardoino.

Deze aankondiging kwam nadat Whale Alert, een blockchain-trackingplatform, op 25 december op X (voorheen Twitter) de gebruikers informeerde dat Tether Treasury 1 miljard USDT ($1 miljard) had gemint.

Gebrek aan transparantie

Ardoino reageerde hierop met een publieke mededeling in de X-thread van Whale Alert, waarin hij verklaarde dat de transactie een “voorraad vernieuwing” was op de Ethereum (ETH) blockchain. “Let op, dit is een geautoriseerde maar niet uitgegeven transactie, wat betekent dat dit bedrag zal worden gebruikt als voorraad voor aanvragen voor uitgifte in de volgende periode en kettingwissels,” verklaarde Ardoino.

Deze tokens zijn niet onderdeel van de totale marktkapitalisatie van USDT, aangezien ze nog niet zijn uitgegeven of in omloop zijn gebracht. Volgens de Tether Transparency-pagina was er vanaf 26 december 2023 $925 miljoen in USDT “geautoriseerd maar niet uitgegeven” op Ethereum.

Sommige online industrie-watchers hebben scepsis geuit over Ardoino’s recente aankondiging en het gebrek aan transparantie in verband met Tether’s “geautoriseerde maar niet uitgegeven” transacties. Er zijn ook speculaties dat de nieuwste USDT-munt waarschijnlijk zal worden gebruikt om de prijs van Bitcoin (BTC) te verhogen, aangezien sommige waarnemers in de industrie Tether’s USDT-minting hebben gekoppeld aan prijsopdrijving van BTC.

Tether heeft het afgelopen jaar grote groei doorgemaakt, met een marktkapitalisatie die nieuwe recordhoogtes bereikte in 2023. Sinds januari is de marktwaarde van Tether met bijna 38% gestegen, van $66 miljard naar $91 miljard, volgens gegevens van CoinGecko.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme