Solana’s SOL keldert onder $100, zakt bijna 10% in een dag

Home » Nieuws » Solana’s SOL keldert onder $100, zakt bijna 10% in een dag

Solana (SOL) heeft vandaag een klap gekregen en werd in de afgelopen 24 uur verhandeld voor minder dan $100 dollar per munt. Volgens CoinGecko data is Solana nu ook niet meer de vierde grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, nadat het eerder deze week kort boven Binance’s BNB uitkwam.

Flinke daling

De prijs van SOL staat nu net onder de $100, een daling van ruim 7% in 24 uur, volgens CoinGecko. Toch is de concurrent van Ethereum (ETH) bijna 15% gestegen over een periode van zeven dagen — en in de afgelopen maand is het met 78% gestegen.

De hernieuwde interesse van beleggers in SOL betekent dat het sinds november de best presterende cryptocurrency is. Sommige marktwaarnemers verwachtten dat de munt, die draait op de geavanceerde open-source blockchain die door ontwikkelaars wordt gebruikt om apps te bouwen, zou lijden na het proces van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried vorige maand.

Maar beleggers zagen in plaats daarvan de voordelen van de blockchain en zijn native munt en stortten geld erin. Dat, gecombineerd met een short squeeze (wanneer degenen die wedden op de prijs van een activum gedwongen zijn het te kopen om hun verliezen te dekken), leidde tot een aanzienlijke waardestijging van SOL in de afgelopen periode.

In slechts drie maanden tijd is SOL dan ook met 395% gestegen, echter zakt de koers nu toch iets en lijken investeerders hun winsten op te nemen.

Bonk ook omlaag

De duikvlucht van SOL valt samen met verliezen van andere cryptocurrencies die op zijn blockchain draaien. De hype rond de meme munt Bonk (BONK) is ook afgenomen. De prijs van Bonk schoot eerder deze maand omhoog, maar beleggers lijken nu hun interesse elders te verleggen: de token is in 24 uur met 9% gedaald; in de afgelopen week is het met meer dan 26% gedaald.

De marktkapitalisatie van Bonk is ook gestaag afgenomen — in twee weken tijd is het gegaan van de 69e grootste digitale activa naar nu de 90e.

Ethereum lijkt te profiteren van de winstnemingen van zowel Solana en Bonk, want de koers van ETH handelt momenteel op een jaarlijks hoogtepunt van $2.400 dollar per coin.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme