Ethereum koers stijgt terwijl Solana daling ervaart, wat kunnen we verwachten?

Home » Nieuws » Ethereum koers stijgt terwijl Solana daling ervaart, wat kunnen we verwachten?

De koers van Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met een ruime 8% gestegen. Het lijkt erop dat crypto whales hun winsten op Solana (SOL) aan het innen zijn en deze verplaatsen richting Ethereum. 

Als we kijken naar on-chain data voor Ethereum, kunnen we zien dat het aantal adressen die zich in een winstgevende positie begeven flink is toegenomen. Op dit moment staat ruim 88,7% van alle adressen in de winst. Naarmate de koers van Ether dichterbij zijn all-time high nadert, zal dit percentage toenemen.

Het aantal actieve adressen op de Ethereum blockchain bedraagt op dit moment ongeveer 467,000. Dat is een flinke stijging vergeleken met 383,000 actieve adressen aan het begin van december. We kunnen dus concluderen dat de activiteit op de blockchain van Ethereum is toegenomen en deze activiteitstoename is terug te zien in de koers.

Ethereum koers

De koers van Ether zag een flinke stijging van 6,6% op woensdag 27 december. ETH begon de dag op een koers van $2230 en stond tegen middernacht op $2440.

ETH heeft eindelijk een uitbraak gezien van het falling-wedge patroon dat zich over de week heeft ontwikkeld. De uptrend wordt bevestigd met higher-lows en higher-highs. Een verdere koersstijging voor Ethereum is op dit moment het meest voor de hand liggende scenario. Enige vorm van resistance zal pas ervaren worden rond de koers van $2950.

Alhoewel de koers van Ether er zeer bullish uit ziet, is het als trader en investeerder altijd belangrijk om marktsentiment in de gaten te houden. De fear & greed index geeft aan dat op dit moment de markt erg gierig is. Vaak zien we dat bij een gierig marktsentiment een flinke correctie op komst is. Wellicht dat in de komende weken investeerders dus winsten gaan nemen op hun Ethereum posities.

Ditzelfde zien we gebeuren bij de koers van Solana. Traders en investeerders nemen winst op hun posities waardoor de koers een forse daling ervaart.

Solana koers 

Eerder deze week wist de koers van Solana een lokale top neer te zetten rond $126. De forse koersstijging van $102 richting $126 was echter van korte duur. Direct nadat de koers $126 wist te bereiken zakte de koers terug naar zijn oude niveau en bevindt zich daardoor weer rond het koerslevel van $102.

In de grafiek is te zien hoe de koers van Solana tegen het einde van vorige week begon aan de uptrend. De trend werd in stand gehouden tot aan het begin van deze week. In de grafiek kunnen we duidelijk zien hoe de uptrend met higher-highs en higher-lows omgekeerd is naar een downtrend met lower-highs en lower-lows. 

Zo lang de koers van Solana het momentum niet weet om te keren zal de koers blijven dalen. Het koerslevel dat nu overstegen zal moeten worden om de trend te keren van neergaand naar opgaand is $115. 

Een verdere stijging zou de koers van Solana richting nieuwe hoogtes kunnen brengen rond $140. Alhoewel de koers van Solana de afgelopen dagen daalt, kunnen we terugkijken op een mooi jaar voor de koers van Solana met een verbazingwekkende stijging van maar liefst 900%. 

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme