Ledger Live in opspraak: ontwikkelaar vindt verborgen tracking code

Home » Nieuws » Ledger Live in opspraak: ontwikkelaar vindt verborgen tracking code

Een recent onderzoek van de pseudonieme softwareontwikkelaar en privacy voorvechter REKTBuilder heeft ernstige privacy problemen aan het licht gebracht met betrekking tot de Ledger Live software.

REKTBuilder, bekend van bijdragen aan de Crypto.bi forums en op X (voorheen Twitter), beweert dat Ledger Live gebruikers volgt en data over hen verzamelt.

Onmogelijk om tracking uit te schakelen

Volgens het onderzoek van REKTBuilder, uitgevoerd op de Python code van de software, voert Ledger Live een “echtheidscontrole” uit elke keer dat een gebruiker hun Ledger-apparaat aansluit op hun PC of telefoon. Deze controle zou een lijst van alle geïnstalleerde apps op het apparaat opleveren, waardoor Ledger inzicht krijgt in welke netwerken de eigenaar van de wallet gebruikt.

De ontdekking van REKTBuilder werd verder aangescherpt toen bleek dat het werkelijke volgmechanisme verankerd is in een subroutine genaamd “listApps”. Deze controle zou het mogelijk maken voor Ledger om de tijd en datum van elke verbinding met het apparaat vast te leggen.

Een poging van de ontwikkelaar om de code te verwijderen resulteerde in het onbruikbaar worden van de software, wat suggereert dat een werkelijk “tracker-vrije” versie van Ledger Live onmogelijk is. REKTBuilder merkte op: “Ik probeerde de externe tracking uit te schakelen en dat is onmogelijk, het breekt als je dat doet. Dat betekent dat Ledger weet dat jij het bent elke keer dat je het apparaat aansluit.”

Ondanks deze vermeende privacy kwesties blijft REKTBuilder Ledger Live gebruiken, daar er “[g]een andere HW [hardware] optie op native Avalanche” is. Verder heeft REKTBuilder op 6 december een rapport gepubliceerd waarin wordt beweerd dat Ledger Live de crypto-saldi van gebruikers registreert en de volgende dag een vermeende “tracker-vrije” open-source alternatief voor Ledger Live uitgebracht, genaamd “Lecce Libre.”

Tot op heden heeft Ledger niet publiekelijk gereageerd op de beweringen van REKTBuilder. De bezorgdheid over de privacypraktijken van Ledger wordt verder versterkt door het gebrek aan transparantie rondom hun methoden voor het verzamelen van data.

Ledger, een fabrikant van crypto hardware portemonnees, beweert meer dan 6 miljoen gebruikers te hebben en heeft recentelijk aanzienlijk kapitaal opgehaald om zijn operaties verder uit te breiden.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme