Ark Invest en 21Shares nemen het voortouw in de wijziging van hun Bitcoin ETF-aanvraag voor de deadline

Home » Nieuws » Ark Invest en 21Shares nemen het voortouw in de wijziging van hun Bitcoin ETF-aanvraag voor de deadline

Ark Invest, geleid door Cathie Wood, en partnerbedrijf 21Shares hebben de toon gezet in de aanloop naar de deadline van 29 december voor het indienen van wijzigingen in spot Bitcoin (BTC) ETF-aanvragen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Ze waren de eersten die hun bijgewerkte aanvraag indienden, wat wordt gezien als een cruciale stap om in aanmerking te komen voor de eerste golf van goedkeuringen in januari.

Eerste golf van goedkeuringen

Volgens rapporten had de SEC op 21 december vergaderingen met vertegenwoordigers van minstens zeven firma’s, waarbij 29 december als uiterste datum voor het indienen van de definitieve S-1 wijzigingen werd gesteld. De SEC gaf aan dat aanvragers die deze deadline niet halen, niet zullen worden opgenomen in de eerste golf van potentiële goedkeuringen voor spot Bitcoin ETF’s in begin januari.

Ark Invest diende op 28 december een wijziging in voor het S-1 registratieformulier voor hun Ark 21Shares Bitcoin ETF (ARKB). Deze wijziging zou vooral gericht zijn op de geautoriseerde deelnemers. Eerder, op 19 december, paste Ark zijn aanvraag aan met een wijziging in contante creaties en inlossingen voor aandelen in het fonds, in lijn met andere uitgevers die zich aanpasten aan contante creaties.

Eric Balchunas, ETF-analist bij Bloomberg, merkte op dat veel bedrijven mogelijk tot het laatste moment wachten met het indienen van hun wijzigingen, omdat ze niet willen dat hun concurrenten de aanpassingen zien. Meer dan een dozijn bedrijven dingen mee naar een goedgekeurde spot Bitcoin ETF, dus er wordt verwacht dat er in de komende dag meer gewijzigde S-1 aanvragen zullen worden ingediend.

Nate Geraci, president van ETF Store, sprak zijn enthousiasme uit over de recente activiteiten: “Ik vind het geweldig dat dit verhaal meer traditionele financiële investeerders dwingt om over crypto te leren en meer crypto-investeerders over de ETF-structuur. Dat is ‘De Brug’. Crypto gaat niet weg.”

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme