Ripple CEO voorspelt spoedige lancering van crypto ETF’s voor XRP, Solana en Cardano

Home » Nieuws » Ripple CEO voorspelt spoedige lancering van crypto ETF’s voor XRP, Solana en Cardano

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple (XRP), heeft hoge verwachtingen voor de toekomst van crypto exchange-traded funds (ETF’s). Volgens hem is het slechts een kwestie van tijd voordat er ETF’s gelanceerd worden voor XRP, Solana (SOL) en Cardano (ADA).

Dit uitte hij tijdens zijn toespraak op de Consensus 2024 conferentie in Austin, Texas. Zijn optimisme komt na de recente goedkeuring van spot Bitcoin (BTC) ETF’s en vooruitgang in ETF’s die ontworpen zijn om Ethereum (ETH) te houden.

Onverwachte vooruitgang en politieke invloeden

Onlangs hebben Ether ETF’s onverwacht snelle vorderingen gemaakt, met sleutelaanvragen die goedgekeurd zijn door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens Cathie Wood, de CEO van ARK Invest, is deze goedkeuring mede te danken aan het feit dat crypto nu een verkiezingskwestie is geworden.

Voordat deze ETF’s kunnen beginnen met handelen is echter nog een definitieve goedkeuring nodig.

Regelgevende uitdagingen en gebrek aan duidelijkheid

Garlinghouse benadrukte dat er een aanzienlijk regelgevingsproces doorlopen moet worden voordat deze goedkeuringen plaatsvinden. Hij beschrijft deze als “snelheidsdrempels” op de weg naar goedkeuring. Daarnaast uitte hij kritiek op het gebrek aan regelgevingsduidelijkheid vanuit Washington.

Hij haalde aan dat SEC-voorzitter Gary Gensler, ondanks vragen van het Congres, geen duidelijkheid geeft over of Ether als een effect beschouwd moet worden. Gensler houdt vol dat de bestaande regels duidelijk zijn en geen updates nodig hebben.

brad garlinghouse crypto etf
Bron: CoinDesk op X.

Juridische strijd en Ripple’s strategie

In 2022 verkreeg Ripple toegang tot geredigeerde documenten die interne SEC-discussies onthulden over de status van Ether als een effect. Deze discussies volgden op een toespraak uit 2018 door William Hinman, waarin hij verklaarde dat Ether geen effect was.

Garlinghouse bekritiseerde de toepassing van de Howey Test, die oorspronkelijk ontwikkeld is voor een zaak over sinaasappelboomgaarden in Florida 70-80 jaar geleden, voor de moderne cryptoregulering.

Internationale focus en de noodzaak van duidelijke regels

Garlinghouse wees erop dat vanwege deze onzekerheden, Ripple zich genoodzaakt voelt om een groot deel van hun werving buiten de Verenigde Staten te doen, met belangrijke kantoren in Londen, Genève en Singapore.

Hij benadrukte het belang van het verkrijgen van de juiste regelgevende houding in de Verenigde Staten als cruciaal voor de toekomst van Ripple en de bredere cryptomarkt.

Koop je Ripple voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme