Binance-oprichter CZ begint aan gevangenistermijn in Lompoc

Home » Nieuws » Binance-oprichter CZ begint aan gevangenistermijn in Lompoc

Changpeng Zhao, oprichter van Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, is zijn gevangenisstraf begonnen in een federale gevangenis met lage beveiliging in Lompoc, Californië.

Deze stap volgt op een reeks juridische uitdagingen voor Zhao en zijn bedrijf.

Reacties uit de crypto-gemeenschap

Leden van de crypto-gemeenschap hebben hun bewondering uitgesproken voor de voormalige CEO nadat hij in hechtenis werd genomen. Volgens een bericht op Reddit is de gevangenisstraf een positieve actie van CZ, omdat het Binance beschermt tegen potentiële risico’s.

Een gebruiker schreef: “Als de ondergang van FTX de cryptowereld hard raakte, stel je voor wat er zou gebeuren als Binance zou instorten. Hij bekende schuldig en trad af als CEO.”

Juridische strijd en veroordeling

Zhao’s juridische problemen begonnen toen hij werd beschuldigd van meerdere overtredingen die verband hielden met de operaties van Binance, waaronder het aanbieden van niet-geregistreerde effecten, marktmanipulatie en tekortkomingen in anti-witwasprotocollen. In april werd hij veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf door rechter Richard Jones, voor aanklachten gerelateerd aan witwassen via zijn crypto exchange.

Deze straf is aanzienlijk minder dan de drie jaar die de federale aanklagers oorspronkelijk hadden aanbevolen.

Toekomstplannen en boetes

Na zijn gevangenisstraf heeft Zhao plannen onthuld om zijn betrokkenheid bij cryptocurrency te hervatten zodra hij zijn vier maanden in de Lompoc-gevangenis heeft uitgezeten. Hij is van plan zijn bestaande cryptocurrency-bezittingen te behouden en zich bezig te houden met passief beleggen, wat zijn aanhoudende vertrouwen en toewijding aan de digitale activamarkt aangeeft. Zhao benadrukte dat deze periode “een nieuwe fase voor de crypto-industrie” vertegenwoordigt en onderstreepte het belang van naleving van regelgeving en regels.

Zhao heeft ook ingestemd met het betalen van een boete van $50 miljoen als onderdeel van een schikking met de Amerikaanse overheid om een meerjarig onderzoek naar Binance te beslechten. De VS had de voormalige CEO van Binance ook opgedragen om $4,3 miljard te betalen in boetes en verbeurdverklaringen voor “handhaving van civielrechtelijke regelgeving”.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme