Bitcoin kan onder druk komen te staan door Mt. Gox, volgens QCP Capital

Home » Nieuws » Bitcoin kan onder druk komen te staan door Mt. Gox, volgens QCP Capital

De teruggave van Bitcoins (BTC) door de failliete beurs Mt. Gox kan grote gevolgen hebben voor de Bitcoin-markt. Naar verwachting zal Mt. Gox rond $9,2 miljard dollar aan Bitcoin teruggeven aan zijn voormalige klanten voor eind oktober 2024.

Analisten van QCP Capital en Bitfinex wijzen op de mogelijke onzekerheid die deze grote hoeveelheid Bitcoin kan veroorzaken als deze op de markt komt. Er is angst dat crediteuren hun bezit snel zullen liquideren, wat een plotselinge toename van het Bitcoin-aanbod zou veroorzaken. Dit zou waarschijnlijk leiden tot een scherpe daling van de Bitcoin-prijzen vanwege de plotselinge verkooporders, wat verdere paniekverkopen onder andere houders zou kunnen triggeren.

Ether profiteert van onzekerheid

Ondanks de mogelijke verstoring in de Bitcoin-markt, zien analisten een kans voor Ethereum (ETH). De onzekerheid rond Bitcoin kan positief uitpakken voor Ether, vooral met de aanstaande lancering van de spot Ether Exchange-Traded Fund (ETF).

“Met de markt die consolideert en reikhalzend uitkijkt naar de lancering van de Ether spot ETF, blijven accumulators aantrekkelijk, waardoor handelaren Ether consequent met korting kunnen accumuleren,” merkte QCP Capital op.

bitcoin koers all time
Bitcoin koers sinds het begin van Bitcoin. Bron: Coinmarketcap.

Verschuiving naar memecoins

Terwijl de markten voor de belangrijkste cryptocurrencies voornamelijk binnen een strak bereik handelen, hebben memecoins zoals Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) en Pepe (PEPE) de aandacht van traders getrokken. Deze memecoins hebben dubbelcijferige winsten geboekt van tussen de 10-20% en staan in de top tien voor open interest.

De PolitiFi-categorie van memecoins, die tokens omvat die zijn vernoemd naar politieke figuren, heeft aanzienlijke winsten geboekt. De top drie memecoins in deze categorie zijn MAGA, ConstitutionDAO en MAGA-hat, waarbij MAGA-hat een stijging van 603% in dezelfde periode zag, volgens gegevens van CoinGecko.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme