Cathie Wood voorspelt economische sprong voor El Salvador met Bitcoin-initiatieven

Home » Nieuws » Cathie Wood voorspelt economische sprong voor El Salvador met Bitcoin-initiatieven

Volgens Cathie Wood, CEO van ARK Invest, zou het bruto binnenlands product (BBP) van El Salvador in de komende vijf jaar kunnen vertienvoudigen als het land doorgaat met zijn adoptieplannen voor Bitcoin (BTC) en kunstmatige intelligentie onder leiding van president Nayib Bukele.

Wood benadrukte dat president Bukele’s streven om van El Salvador een toevluchtsoord te maken voor de Bitcoin- en AI-gemeenschappen — twee van de grootste economische en technologische revoluties in de geschiedenis — de reden is dat zij gelooft dat het reële BBP van het land kan groeien tot tien keer het huidige formaat.

Bitcoin en AI als pijlers van groei

De integratie van Bitcoin in de kapitaalmarkten, samen met beleid rondom AI en belastingen, waren de voornaamste onderwerpen van discussie tussen Wood en Bukele. Tijdens de bijeenkomst, waar ook Bitcoin-advocaat Stacy Herbet, de Amerikaanse econoom Arthur Laffer en onderzoeksmedewerker Marc Seal van ARK Invest aanwezig waren, werd besproken hoe El Salvador zijn BBP kan verhogen naar $300 miljard in 2029.

Recente economische ontwikkelingen

El Salvador, dat in 2022 een BBP van $32,4 miljard noteerde, een stijging van meer dan 30% sinds Bukele in juni 2019 aantrad, heeft ambitieuze stappen gezet op het gebied van technologische en fiscale hervormingen.

Bitcoin werd wettig betaalmiddel, belastingen gerelateerd aan technologische innovatie werden geëlimineerd, en er werd in maart afgezien van inkomstenbelasting op buitenlandse investeringen en overmakingen.

Strategische partnerschappen en innovaties

In april 2024 breidde Google officieel uit naar het land via een strategische partnerschap van $500 miljoen. El Salvador heeft 5,764 Bitcoin in zijn schatkist, wat een toename van 58,6% vertegenwoordigt ten opzichte van de gemiddelde aankoopprijs.

Uitdagingen en kansen

Ondanks de hoopvolle projecties, is de adoptie van Bitcoin onder de lokale bevolking niet zonder uitdagingen geweest. Een grotendeels technologisch ongeletterde bevolking, gebrek aan handhaving bij handelaren en problemen met de uitrol van El Salvador’s Chivo Wallet in 2021 zijn enkele opvallende incidenten die vooruitgang hebben vertraagd. In 2023 gebruikte slechts 12% van de lokale bevolking Bitcoin ten minste één keer om voor goederen en diensten te betalen, een daling ten opzichte van 2022.

Echter, de recente prijsstijging van Bitcoin in het begin van 2023 heeft een nieuwe golf van adoptie door handelaren teweeggebracht, geleid door grote namen zoals Walmart, Starbucks en Domino’s. Dit duidt op een potentieel keerpunt waarbij de economische en technologische initiatieven van El Salvador wellicht vruchten af gaan werpen, terwijl het land zich blijft positioneren als een hub voor financiële technologie en innovatie.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme