Is de daling van Bitcoin een startschot voor altseason?

Home » Nieuws » Is de daling van Bitcoin een startschot voor altseason?

In de afgelopen maand heeft Bitcoin (BTC) een flinke groei doorgemaakt, met een stijging van bijna $10.000 dollar. Echter, vandaag op 11 december onderging de munt een aanzienlijke daling van 7%, waardoor alle winst van de voorgaande week verloren ging.

Deze daling bracht de prijs van Bitcoin naar het laagste niveau in vier maanden, met een waarde van $41.329. Volgens verschillende analisten kan deze correctie er toe hinten dat altseason is aangebroken, en daarmee de koersen van altcoins flink kunnen gaan stijgen.

Nieuwe impuls voor altcoins

Crypto handelaar Remen, in een recente post op X (het voormalige Twitter), uitte de verwachting dat de recente daling een impuls kan geven aan een nieuwe stijging in de waarde van altcoins. Hij merkte op dat Bitcoin waarschijnlijk een langere periode van fluctuaties zal doormaken voordat het zijn opwaartse trend kan voortzetten, nu de overheersing van Bitcoin op de markt zijn piek heeft bereikt.

De scherpe daling van de markt van vandaag resulteerde ook in het liquideren van meer dan $400 miljoen aan posities in de markt, wat de markt zuiverde. Ondanks deze daling is de waarde van Bitcoin inmiddels hersteld tot boven de $42.000.

Sinds de prijsuitbraak eind oktober is de waarde van Bitcoin met 50% toegenomen. Hitesh.eth wees op data die aangeven dat rekeningen met meer dan 1 Bitcoin consistent hebben geïnvesteerd in BTC, en dat grote investeerders, of ‘whales‘, hun bezit hebben vergroot.

Het is niet gek dat analisten verwachten dat dit wel eens een mogelijke start van het altseason kan zijn. Vaak stijgen de prijzen van altcoins na een flinke stijging van Bitcoin. Investeerders halen op die manier winsten uit hun Bitcoin-investeringen, en herinvesteren deze in verschillende altcoins.

Deze toenemende institutionele investeringen en de groeiende interesse van financiële instellingen, mede dankzij de ontwikkeling van het eerste op Bitcoin gebaseerde exchange-traded fund (ETF), hebben de weg geëffend voor verdere groei van Bitcoin in aanloop naar de Bitcoin-halving in april 2024.

Alhoewel de koers van Bitcoin in de afgelopen nacht flink is gezakt, zo zakten ook de prijzen van verschillende andere munten, waaronder Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) met respectievelijk 3,5% en 4,5%.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme