Bitcoin zakt onder $42.000: snelste prijsdaling in weken treft crypto markt

Home » Nieuws » Bitcoin zakt onder $42.000: snelste prijsdaling in weken treft crypto markt

Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL) en vele grote altcoins begonnen de handelsdag in Azië in het rood. Bitcoin daalde tot 5% over een periode van 24 uur, handelend op $41.300, voordat het herstelde naar $42.000, volgens gegevens van CoinMarketCap.

$355 miljoen aan liquidaties

Ethereum bereikte een dieptepunt van $2.170 voordat het weer steeg naar $2.239. Solana daalde naar $66 voordat het terugklom naar $70. De meeste van deze verliezen vonden plaats binnen de laatste 90 minuten, ten tijde van schrijven.

Gegevens van Coinglass tonen aan dat er in de laatste 12 uur meer dan $335 miljoen aan liquidaties waren, waarbij $300 miljoen aan long posities werden geliquideerd. Bitcoin en Ether leidden de weg in de liquidatie heatmap, met meer dan $89 miljoen aan Bitcoin posities geliquideerd en $74 miljoen aan Ethereum.

On-chain analist Willy Woo schreef op X dat de markt mogelijk een correctie in Bitcoin prijzen zou kunnen zien tot $39.700. De Bitcoin CME Gap op $39,7K verwijst naar een situatie waarin de prijs van Bitcoin op de Chicago Mercantile Exchange sprong, waardoor een gat op $39.700 ontstond, en historisch gezien worden dergelijke gaten meestal gevuld, wat betekent dat de prijs vaak terugkeert naar dit niveau.

Prijsverschillen in de CME futuresmarkt voor Bitcoin komen vaak voor vanwege de openingstijden die zijn afgestemd op de Amerikaanse handelsuren, wat kan leiden tot potentiële prijsverschillen bij marktopening en -sluiting.

Deze recente daling kwam na een periode van groei voor Bitcoin, die meer dan 150% was gestegen sinds 1 januari van dit jaar, voornamelijk gedreven door de verwachting dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) meerdere spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) zou goedkeuren.

Beleggers bereiden zich ook voor op de volgende ronde van inflatiegegevens en de laatste FOMC-vergadering van dit jaar, waarbij analisten verbeteringen in de kerninflatie verwachten en wedden dat de Federal Reserve de tarieven zal handhaven waar ze nu zijn.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme