Handelsvolume NFT’s nadert 1 miljard dollar: OKX en Blur nemen leiding, OpenSea verliest

Home » Nieuws » Handelsvolume NFT’s nadert 1 miljard dollar: OKX en Blur nemen leiding, OpenSea verliest

In november is het handelsvolume van non-fungible tokens (NFT’s) gestegen tot bijna 1 miljard dollar, volgens een nieuw rapport van DappRadar, een platform dat gedecentraliseerde apps volgt.

Deze stijging komt op een moment waarop de koersen van cryptocurrency’s in de lift zitten.

Stijging van 125%

Het rapport benadrukt dat de NFT-sector voor de tweede achtereenvolgende maand een stijgende lijn vertoont. Het handelsvolume in november steeg met 125%, wat wijst op een verandering in het gedrag van gebruikers vergeleken met eerdere periodes van dalende NFT-handel.

Ook wees het rapport op een toename van dagelijks unieke actieve wallets (UAW) in blockchain-gaming. Volgens DappRadar steeg het aantal UAW’s in on-chain gaming met 14% en hadden ze een marktdominantie van 34% in de industrie van gedecentraliseerde applicaties (DApps). DappRadar merkte op dat de sector “blijft fungeren als een fundamentele pijler” in het gedecentraliseerde ecosysteem.

Verschuiving in de markt

In het bijzonder heeft OKX NFT, gesteund door de OKX crypto-exchange, een indrukwekkende groei getoond door 32% van het marktaandeel in de NFT-sector te veroveren, waarmee het traditionele leiders zoals OpenSea achter zich laat. Deze stijging in het handelsvolume duidt op een aanzienlijke verschuiving in de marktdynamiek, waarbij OKX NFT profiteert van zijn unieke aanbod van Bitcoin Ordinals-kunstwerken.

Tegelijkertijd heeft de Blur-marktplaats zichzelf gevestigd als de top platform voor NFT-handel, met een dominante controle over 35% van het totale handelsvolume en een indrukwekkende $345 miljoen aan transacties alleen al in november 2023.

Hoewel OpenSea zijn positie als marktleider in termen van gebruikersbasis heeft behouden, met meer dan 190.000 geregistreerde accounts, heeft het aanzienlijk terrein verloren in termen van handelsvolume.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme