Ethereum op $2.200: ‘Hilarisch laag en enorm ondergewaardeerd’, zegt analist

Home » Nieuws » Ethereum op $2.200: ‘Hilarisch laag en enorm ondergewaardeerd’, zegt analist

In een recente tweet heeft Ryan Sean Adams, een vooraanstaande analist in de crypto wereld, zijn mening geuit over de huidige prijs van Ethereum (ETH), die hij beschrijft als “hilarisch” gezien de fundamentele waarde van de cryptocurrency.

Adams benadrukt dat de ETH-prijs van $2.200 ondergewaardeerd is, gezien de jaarlijkse winst van Ethereum van $2,7 miljard, wat het de enige winstgevende blockchain maakt.

Digitaal goud

Hij wijst op de prijs-winstverhouding van Ethereum, die op 98 staat, hoger dan Amazon’s 75 maar lager dan Zoom’s 153, en benadrukt de solide financiële basis van Ethereum. Bovendien onderstreept hij de rol van Ethereum als koper van blockruimte via zogenaamde Layer 2-netwerken, waarbij hij opmerkt dat vorige week vijf Layer 2-netwerken tot de top 10 consumenten van Ethereum blockruimte behoorden.

Adams merkt ook op dat Ethereum in deze cyclus deflatoir is, met een jaarlijkse verbranding van ongeveer 0,5%, in tegenstelling tot de inflatie van 3-4% in de vorige cyclus. Hij beschrijft Ethereum verder als een ‘monetair instrument’ en ‘digitaal goud’, en suggereert dat als het de monetaire versterker van goud zou hebben, het al $22.000 waard zou zijn.

Verder vestigt hij de aandacht op de rendementen van Ethereum stakers, die nu 5,3% per jaar verdienen, en benadrukt hij het ‘echte rendement’ in tegenstelling tot de nominale rendementen bij andere ketens. Hij benadrukt ook dat Ethereum waarschijnlijk een spot-ETF zal krijgen, wat de deur zou openen voor triljoenen dollars aan kapitaal toevoer.

Tot slot wijst Adams op de recente overstap van Ethereum naar een volledig Proof of Stake-model (PoS), waardoor het een aantrekkelijke optie wordt voor traditionele ESG-investeerders. Hij sluit af met de verwachting dat Ethereum zijn bull run nog niet heeft gehad en vraagt zich af hoe lang de markt “hilarisch irrationeel” zal blijven.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme