Conio en Coinbase bundelen krachten voor crypto-diensten aan Italiaanse banken

Home » Nieuws » Conio en Coinbase bundelen krachten voor crypto-diensten aan Italiaanse banken

Conio, een aanbieder van cryptocurrency wallets, heeft in samenwerking met Coinbase, de grootste crypto exchange van de Verenigde Staten, een stap gezet richting de Italiaanse bankensector.

Deze samenwerking, aangekondigd door beide bedrijven, is gericht op het uitbreiden van de beschikbaarheid van digitale activa binnen Italiaanse financiële instellingen.

Groeiende vraag van Italiaanse banken

Het partnerschap tussen Conio, dat deels in handen is van Poste Italiane en Banca Generali, en Coinbase heeft als doel om liquiditeits- en bewaaroplossingen te bieden aan instellingen die geïnteresseerd zijn in het aanbieden van crypto-producten aan hun klanten. Conio, dat sinds 2015 actief is en meer dan 400.000 gebruikers heeft, plant om de ondersteuning in hun wallets uit te breiden tot wel 50 tokens tegen het einde van 2023, waarbij Coinbase Prime zal fungeren als leverancier van liquiditeit.

Orlando Merone, de algemeen directeur van Conio, benadrukt dat het bedrijf zijn bewaarcapaciteiten uitbreidt om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van Italiaanse banken in de cryptocurrency markt. Conio heeft ook support toegevoegd voor Ethereum Virtual Machine (EVM) chains, die compatibel zijn met het Ethereum (ETH) netwerk en veel populaire tokens en gedecentraliseerde applicaties hosten.

Naast deze ontwikkelingen is Conio ook betrokken bij het Euro Token project, geleid door de Bank van Italië, dat de mogelijkheden onderzoekt voor het uitgeven van een digitale euro op de blockchain. Deze betrokkenheid benadrukt de belangrijke rol van Conio in de institutionele acceptatie van digitale activa in Italië.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme