Solana NFT’s verslaan Ethereum in handelsvolume, ook Bitcoin doet het beter

Home » Nieuws » Solana NFT’s verslaan Ethereum in handelsvolume, ook Bitcoin doet het beter

De NFT-markt heeft afgelopen week een opmerkelijke verschuiving ondergaan. Ethereum (ETH), dat traditioneel voorop liep in NFT-handel, heeft een daling in verkoopvolume ervaren, met toenemende concurrentie van Bitcoin (BTC) en Solana (SOL).

Toename van 500%

De Bitcoin-blockchain heeft een sterke toename in de handel van digitale kunstverzamelobjecten meegemaakt, voornamelijk door de groeiende interesse in Ordinals inscripties. Deze Ordinals stellen gebruikers in staat om NFT-achtige activa direct op de Bitcoin-blockchain te creëren. De afgelopen maand zag een toename van 500% in verkoopvolume voor deze activaklasse, waarmee het Ethereum overtrof in dezelfde periode.

Solana heeft ook aanzienlijke aandacht getrokken, met hogere NFT-handelsvolumes dan Ethereum op vrijdag. Deze stijging is het resultaat van een uitzonderlijke week voor het netwerk. Op vrijdag zagen we een piek in NFT-verkopen op Solana, met bijna $15 miljoen dollar aan transacties.

De NFT-collectie Pudgy Penguins lanceerde een online openwereldspel genaamd Pudgy World Alpha tijdens Art Basel Miami. Spelers kunnen avatars besturen die lijken op de pinguïns, waarbij bezit van een NFT niet noodzakelijk is om te spelen.

Pudgy World bouwt voort op de samenwerking van de NFT-collectie, waarbij speelgoedversies van Pudgy Penguins in Walmart-winkels worden gebracht. Elk speelgoed bevat een QR-code die een Pudgy Penguin-personage in Pudgy World claimt. Elke speelgoedfiguur komt overeen met een Pudgy Penguins NFT, en houders ontvangen licentie-royalty’s voor hun overeenkomstige speelgoed, volgens een persbericht van het project.

Jito airdrop

Het liquid staking protocol Jito voerde op donderdag een airdrop uit, waarbij $165 miljoen aan native tokens werden verdeeld onder gebruikers. Er was een duidelijke toename in activiteit op Tensor, een op Solana gebaseerde NFT-markt, mogelijk aangewakkerd door speculaties over een andere potentiële airdrop.

“Tensorians”, een Solana-gebaseerde NFT-collectie, stond bovenaan de verkoop volumegrafieken volgens CryptoSlam, met een toename van meer dan 100% in de afgelopen week.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme