Daling in waarde van ERC-404-tokens zorgt voor onrust onder crypto-investeerders

Home » Nieuws » Daling in waarde van ERC-404-tokens zorgt voor onrust onder crypto-investeerders

De initiële opwinding rond de experimentele ERC-404-tokenstandaard is bekoeld nadat de prijzen van tokens die ermee zijn gebouwd de afgelopen dagen zijn gedaald.

Pandora, het oorspronkelijke token dat met deze standaard is gebouwd, bereikte een marktkapitalisatie van $324 miljoen op 9 februari, maar deze is gehalveerd tot $150 miljoen, waarbij de prijs van elk token onder de $15.000 daalde.

Alternatieve implementatie

Andere tokens die met dezelfde standaard zijn gebouwd, zoals DeFrogs, Rug en Froggie Friends, hebben niet zoveel tractie gekregen en hebben sinds hun piek aanzienlijk in prijs ingeboet. DeFrogs, het op één na grootste token, steeg slechts tot een marktkapitalisatie van $38 miljoen en heeft sindsdien een prijsdaling van 68% gezien.

De ERC-404-tokenstandaard, een innovatieve combinatie van ERC-20-tokens en NFT’s, staat bekend om zijn native fractionalization van NFT’s, waarbij een NFT verdwijnt als iemand minder dan een hele NFT bezit, en alleen een fractie van een token overblijft. Bij het combineren van voldoende tokens tot een geheel, wordt de NFT aan hen geretourneerd, zij het mogelijk een andere NFT.

Ondanks de belangstelling van de crypto-community, is de ERC-404-standaard bekritiseerd vanwege de inefficiëntie in transactiekosten, veroorzaakt door het dure proces van het verbranden en opnieuw minten van NFT’s op het Ethereum (ETH) netwerk. Dit heeft geleid tot een toename van de transactiekosten, waarbij de gemiddelde transactiekosten over zeven dagen op het Ethereum netwerk stegen tot $11.

In reactie hierop werkt een groep ontwikkelaars aan een alternatieve implementatie van hetzelfde idee, genaamd “Divisible NFT” of DN-404, die binnenkort wordt uitgebracht. Deze nieuwe versie belooft efficiëntere code om de netwerkbelasting te verminderen en meer ERC-404-tokens mogelijk te maken zonder het netwerk te verstoppen.

De ontwikkeling van DN-404 heeft enige spanning veroorzaakt tussen het Pandora-team en de groep ontwikkelaars van de rivaliserende versie. Hoewel er aanvankelijke gesprekken tussen de twee groepen waren, zijn ze niet op dezelfde lijn geëindigd en werken ze niet samen, wat handelaren voor een dilemma stelt over welke versie te ondersteunen in de hoop op succes.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme