Bitcoin doorbreekt $50K grens voor het eerst sinds eind 2021

Home » Nieuws » Bitcoin doorbreekt $50K grens voor het eerst sinds eind 2021

Bitcoin (BTC) heeft vandaag 12 februari de mijlpaal van $50.000 dollar bereikt, een niveau dat voor het laatst meer dan twee jaar geleden werd gezien.

Bitcoin’s opmars lijkt niet te stoppen

Deze opleving in de prijs van ’s werelds grootste cryptocurrency wordt aangedreven door verwachtingen van renteverlagingen later dit jaar, evenals de goedkeuring van door de Amerikaanse regelgeving gesteunde exchange-traded funds (ETF’s) die de prijs van Bitcoin volgen.

Sinds het begin van het jaar is de cryptocurrency met ongeveer 15,7% gestegen, waarbij op maandag het hoogste punt sinds 27 december 2021 werd bereikt. Rond 18:50 noteerde Bitcoin een stijging van 4,8% op de dag, met een waarde van $49.926, en schommelde rond de grens van $50.000 dollar.

De recente opmars van Bitcoin volgt nadat vorige week de prijs van Bitcoin de $45.000 dollar doorbrak, waarbij de uitstroom uit Bitcoin ETF’s vertraagde en de ETF’s, die vorige maand in de VS reglementaire goedkeuring kregen, een netto-instroom van $1,1 miljard registreerden in de laatste week. Sinds hun lancering hebben deze fondsen in totaal $2,8 miljard aan instroom gezien.

Deze ontwikkelingen, gekoppeld aan de aanstaande halvering van Bitcoin in april, waarbij de beloning per gemijnd blok zal dalen van 6,25 naar 3,125 Bitcoin, voeden de optimistische vooruitzichten voor de toekomst van de cryptocurrency.

Naast de koers van Bitcoin zijn ook andere munten vandaag hard gestegen. Ethereum (ETH) handelt ruim 4% hoger dan een dag eerder en handelt op het moment van schrijven op een koers van $2,612 dollar op ByBit.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme