Crypto experts: Memecoins centraal in het aankomende altcoin seizoen

Home » Nieuws » Crypto experts: Memecoins centraal in het aankomende altcoin seizoen

Terwijl de cryptomarkt zich blijft ontwikkelen, lijken memecoins de volgende altcoin-seizoen te gaan leiden. Bitcoin (BTC) bevindt zich in een consolidatiefase, waardoor analisten hun aandacht verschuiven naar deze speculatieve, maar populaire activa.

Oorspronkelijk gecreëerd als grappen of parodieën, zijn memecoins geëvolueerd tot een belangrijke sector in de crypto wereld.

Analisten delen hun topkeuzes voor memecoins

In de eerste helft van 2024 behoren mememunten tot de topverdieners in de cryptomarkt. Deze trend duidt op een verschuiving in het sentiment van investeerders en marktdynamiek, wat wijst op een duurzame beweging in plaats van een tijdelijke piek. “Als er een altcoin seizoen komt, zullen meme munten beter presteren dan de alts. Als er geen altcoin seizoen komt, zullen meme munten nog steeds de alts overtreffen,” voorspelt Murad Mahmudov, een analist gespecialiseerd in mememunten.

altseizoen memecoins, tweet van Murad Mahmudov
Bron: Murad Mahmudov op X.

Mahmudov richt zich op mememunten binnen de Ethereum (ETH) of Solana (SOL) ecosystemen, specifiek die met marktkapitalisaties tussen de $5 miljoen en $200 miljoen dollar. Hij zoekt naar munten die een ‘kritieke massa’ hebben bereikt of benaderen, wat wijst op een sterke, bijna sektarische gemeenschap. Mahmudov gelooft in een eenvoudige investeringsstrategie: kopen en vasthouden voor meer dan een jaar, waarbij hij derivaten en volatiele micro-cap mememunten vermijdt.

Culturele weerklank en de keuzes van influencers

De culturele weerklank van mememunten is een grote aantrekkingskracht. Ze weerspiegelen de hedendaagse internetcultuur, met een mix van humor, kritiek en gemeenschapsgeest. Deze culturele verbinding trekt een breed demografisch publiek, met name jonge, technisch onderlegde investeerders die actief zijn op Crypto Twitter.

Miles Deutscher, een andere crypto-influencer, ondersteunt dit standpunt. Hij ziet Pepe (PEPE) en Foxy (FOXY) als topkeuzes en prijst hun evenwicht tussen rendementspotentieel en risico. “Meme munten, in het algemeen, denk ik dat je er echt niet omheen kunt in termen van een bepaalde positie in je portefeuille te hebben. Ze blijven de sterkste munten in de markt. Ze blijven relatieve kracht tonen,” zegt Deutscher.

Koop je Dogecoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme