Sentient haalt $85 miljoen op voor open-source AI platform op Polygon

Home » Nieuws » Sentient haalt $85 miljoen op voor open-source AI platform op Polygon

Sentient, een platform voor de ontwikkeling van open-source kunstmatige intelligentie, heeft een enorme financieringsronde van $85 miljoen dollar afgesloten. Deze ronde werd mede geleid door Peter Thiel’s Founders Fund, Pantera Capital en Framework Ventures.

Naast deze leiders namen ook andere prominente investeerders deel, zoals Robot Ventures, Delphi, Republic, en Arrington Capital.

Uitbreiding van Polygon in de AI-markt

Het platform van Sentient zal worden gebouwd op Polygon, wat een significante uitbreiding betekent van deze Ethereum (ETH) schaalvergroter naar de AI-sector. Sandeep Nailwal, mede-oprichter van Polygon (MATIC), speelt als een van de kernbijdragers een cruciale rol in het project.

Sentient mikt op een democratisering van AI-technologie door de onderliggende code open-source te maken, wat inhoudt dat deze publiek gedeeld wordt zodat iedereen deze kan gebruiken. Dit is een fundamenteel aspect van de blockchain-technologie die de basis vormt voor cryptocurrencies en andere digitale activa.

sandeep sentient tweet
Bron: Sandeep op X.

Doelstellingen en toekomstvisie van Sentient

Sentient streeft ernaar de zorgen aan te pakken over de concentratie van AI-technologie in handen van enkele grootmachten zoals Google of Meta. “Door een open platform voor de ontwikkeling van AGI te bouwen, willen we ervoor zorgen dat de voordelen van AI eerlijk worden verdeeld en dat de ontwikkeling ervan in lijn is met de belangen van de mensheid als geheel,” zei Nailwal in een aankondiging per e-mail aan CoinDesk.

Volgende stappen voor Sentient

Met de opgehaalde middelen uit deze financieringsronde is Sentient van plan om zijn platform verder te ontwikkelen en talent aan te trekken uit de gebieden van AI-onderzoek en blockchain-engineering. Het project gaat binnenkort de testnetfase in, een belangrijke stap in de richting van de volledige lancering.

Naast het bouwen van het platform, organiseert Sentient “campagnes” voor bijdragers, waarbij specifieke criteria worden gehanteerd om bijdragen te evalueren en beloningen te verstrekken. Deze benadering is bedoeld om innovatie en samenwerking binnen de gemeenschap te stimuleren, met beloningen die mede-eigendom van het AI-model kunnen omvatten en toekomstige voordelen van het gebruik ervan.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme