Avalanche Foundation stelt strikte voorwaarden voor aankoop van meme munten

Home » Nieuws » Avalanche Foundation stelt strikte voorwaarden voor aankoop van meme munten

De Avalanche Foundation, die de Avalanche (AVAX) blockchain ondersteunt, heeft een ‘geschiktheidskader’ geïntroduceerd met specifieke criteria voor het aankopen van memecoins.

Deze vaak humoristische en zeer volatiele cryptocurrencies, doorgaans geassocieerd met honden, zullen aan strikte richtlijnen moeten voldoen om in aanmerking te komen voor aankoop door de Foundation.

Duidelijke fraudegevallen

Ondanks het gebrek aan intrinsieke waarde, hebben deze tokens een grote industrie gevormd met soms flinke rendementen. Veel van deze munten zijn echter duidelijke fraudegevallen, bedoeld om hun makers te verrijken, die ze snel en goedkoop kunnen produceren op toestemmingsloze blockchains waar iedereen ze kan verhandelen. In december werd al door de Avalanche Foundation aangekondigd dat het zou gaan beginnen met het investeren in memecoins.

De Avalanche Foundation heeft dinsdag aangekondigd dat ze reeds is begonnen met de aankoop van memecoins met geld uit haar $100 miljoen “Culture Catalyst” fonds voor culturele initiatieven. De organisatie benadrukt dat niet elke meme munt gelijk is geschapen en dat hun makers aan bepaalde richtlijnen zullen moeten voldoen.

Volgens de regels moeten meme munten native zijn aan de Avalanche blockchain en onafhankelijk van hun makers. Tokens die zijn opgeslagen door ‘whales‘, niet zijn onderzocht door beveiligingsbedrijven of gelanceerd zonder whitelists, worden niet positief beoordeeld door de Foundation.

De Avalanche Foundation heeft specifieke minimumvereisten geïntroduceerd voor memecoins die zij overweegt te kopen. Deze vereisten omvatten een breed draagvlak onder investeerders, waarbij geen enkele groep investeerders een te groot deel van het aanbod in handen heeft. Daarnaast is een aanzienlijke liquiditeit en marktwaarde vereist, evenals een consistent handelsvolume. Deze maatstaven zijn bedoeld om de stabiliteit en diversiteit van het eigendom van de munten te waarborgen en om ervoor te zorgen dat de munten een zekere mate van marktactiviteit en -interesse genieten.

Deze richtlijnen zijn onderhandelbaar en het simpelweg voldoen aan de criteria garandeert niet de aankoop door de Foundation.

Het doel van dit initiatief is om een zekere standaard te stellen voor de kwaliteit en onafhankelijkheid van memecoins binnen de Avalanche blockchain gemeenschap.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme