Geruchten over massale Bitcoin investering door Saoedi-Arabië en Qatar zwellen aan

Home » Nieuws » Geruchten over massale Bitcoin investering door Saoedi-Arabië en Qatar zwellen aan

Er gaan geruchten dat de regeringen van Saoedi-Arabië en Qatar een aanzienlijke aankoop van Bitcoin (BTC) overwegen. Volgens recente berichten zou een historische investering in Bitcoin, mogelijk aangekondigd volgende week, in de maak zijn.

Gaan de Saoedi’s 1 miljoen Bitcoin kopen?

Justin Verrengia, analist en bekende presentator van het populaire crypto-kanaal CryptoNewsAlert, suggereerde dat beide Golfstaten een enorme investering in Bitcoin overwegen, met als doel ongeveer één miljoen Bitcoin te verwerven. Dit aantal is vergelijkbaar met het aantal Bitcoins in bezit van de mysterieuze Bitcoin maker Satoshi Nakamoto.

Deze speculaties kwamen aan het licht na uitspraken van Bitcoin maximalist Max Keiser. In een tweet, aangehaald door Verrengia, leek Keiser te suggereren dat de investeringen van deze landen in Bitcoin die van grote spelers zoals BlackRock en MicroStrategy in de schaduw zouden stellen.

De geruchten suggereren dat de regeringen van Saoedi-Arabië en Qatar hun soevereine vermogensfondsen zouden gebruiken om deze aanzienlijke hoeveelheid digitale valuta te kopen, wat de Bitcoin-markt behoorlijk zou kunnen beïnvloeden.

Naast deze mogelijke investeringen werd ook genoemd dat een Saoedische geestelijke Bitcoin acceptabel verklaarde onder de islam, en dat de Saoedische oliegigant Aramco een partnerschap met SBI Holdings aanging om de cryptocurrency wereld te verkennen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme