Er is een groeiende speculatie over de betrokkenheid van enkele grote spelers uit het Midden-Oosten, met name Qatar. Er is sprake van dat het soevereine welvaartsfonds van Qatar en andere investeerders uit het Midden-Oosten hun aandacht richten op Bitcoin (BTC).
Bescherming tegen inflatie
Deze geruchten, hoewel nog niet bevestigd of weerlegd, sluiten aan bij het idee dat Bitcoin een moderne equivalent van olie zou kunnen zijn, met het potentieel om financiële systemen te revolutioneren en het economische landschap te herdefiniëren.
Volgens de geruchten, die via Max Keiser de wereld in zijn gekomen, zouden de Saoedisch ongeveer $500 miljard dollar in Bitcoin willen investeren. Ter vergelijking: dat is 671 keer meer dan Michael Saylor nu in Bitcoin heeft geïnvesteerd.
De mogelijke verschuiving in investeringen door Qatar en andere entiteiten uit het Midden-Oosten blijft intrigerend. Men speculeert dat de erkenning van Bitcoin als een bescherming tegen inflatie en een haalbaar alternatief voor traditionele waardeopslag zoals goud, een drijfveer kan zijn. Deze verschuiving zou Bitcoin potentieel naar nieuwe hoogten kunnen stuwen, voorbij zijn piek in 2021.
De betrokkenheid van soevereine welvaartsfondsen, traditioneel bekend om hun conservatieve beleggingsstrategieën, in de Bitcoin-sector markeert een grote verschuiving in de perceptie van cryptocurrency. Hun potentiële allocatie naar Bitcoin wordt gezien als een onderschrijving van de lange termijn waarde en het vermogen om wereldwijde financiële markten te herstructureren.
Er speelt ook een bredere context mee in de trend van de-dollarisatie, vooral onder olieproducerende landen. Bitcoin’s potentiële rol in deze verschuiving kan cruciaal zijn. Als olieproducerende landen beginnen met het accepteren van Bitcoin voor hun export, zou dit de dominantie van de Amerikaanse dollar kunnen verminderen, wat wijst op een verschuiving naar een meer gedecentraliseerd financieel systeem.
Dit scenario werd recentelijk gesuggereerd in discussies onder BRICS-landen, waaronder de VAE, over het afstappen van de dollar in de oliehandel.