Analisten wijzen op deadline midden maart 2025 voor Solana ETF

Home » Nieuws » Analisten wijzen op deadline midden maart 2025 voor Solana ETF

De cryptogemeenschap is in afwachting van de beslissing over de spot Solana (SOL) exchange-traded funds (ETF’s), waarvan de deadline in het midden van maart volgend jaar lijkt te liggen.

Dit volgt na recente aanvragen door de Chicago Board Options Exchange (CBOE) om VanEck en 21Shares’ voorgestelde ETF’s te noteren.

Recente aanvragen door CBOE

Op 8 juli diende CBOE twee Form 19b-4 aanvragen in, een voor de 21Shares Core Solana ETF en een ander voor het VanEck Solana Trust. Deze aanvragen zijn vergelijkbaar met eerdere goedkeuringen voor spot Bitcoin (BTC) en spot Ethereum (ETH) ETF’s die respectievelijk in januari en mei door de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn goedgekeurd.

CBOE benadrukt dat, net als Bitcoin en Ethereum, Solana bestand is tegen prijsmanipulatie vanwege zijn decentralisatie, doorvoer en snelheid, wat bescherming biedt tegen beleggersschade.

solana koers 7 dagen
Solana koers in de afgelopen week. Bron: Coinmarketcap.

Start van de besluitvormingsklok

ETF-analist Nate Geraci merkt op dat zodra de SEC de aanvragen erkent, de “besluitvormingsklok” zal gaan tikken.

Volgens de eigen regels van de SEC heeft het agentschap 240 dagen om te beslissen of ze de regelwijziging goedkeuren die nodig is voor CBOE om de producten van VanEck en 21Shares te noteren.

Politieke invloeden op de goedkeuring van Solana ETF’s

De uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen kan een cruciale rol spelen in de goedkeuring van de Solana ETF’s. Senior Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas waarschuwt dat de kans op goedkeuring van de Solana ETF’s door de SEC sterk afhankelijk is van of Trump of Biden president zal zijn.

Balchunas benadrukt dat de belangrijkste datum, naast de deadline van maart 2025, de verkiezingsdag in november is. Afhankelijk van de verkiezingsuitslag kunnen de Solana ETF’s zeer verschillende paden volgen.

Mogelijke impact op de SOL prijs

Een onderzoeksrapport van de crypto-marktmaker GSR Markets van 27 juni voorspelde dat de goedkeuring en daaropvolgende lancering van Solana ETF’s in de Verenigde Staten de prijs van SOL mogelijk met een factor negen zou kunnen verhogen.

Koop je Solana voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme